Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

DJ’ler depremzedelere bağış kanallarının yayılması için birlik oldu

DJs of Türkiye hareketi, yurt dışındaki DJ ve elektronik müzik oluşumlarıyla iletişime geçerek bağış kanallarının hızla yayılmasına katkı sağlıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 10 Şubat 2023
DJ’ler depremzedelere bağış kanallarının yayılması için birlik oldu

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Türkiye'de sadece 10 il hissetse de bütün ülkeyi yasa boğan 6 Şubat depremleri, tarifsiz acı, hüzün ve çaresizliği iliklerimize işledi. Aradan geçen sürede ülkenin dört bir yanından gönüllüler, dernekler ve kuruluşlar el ele verip yardıma koştular, koşmaya da devam ediyorlar.

Türkiye müzik sektörü, günden güne değişen ve büyüyen bir topluluk. Bu topluluğun gücünü kullanmak ve faydaya çevirmek isteyen Cem Cüne, Aykut Sağlam, Murat Öğün Üzüm, Emrah Yetiş, Emre Yetiş ve Barış Zorbeytan, hızlı bir şekilde aksiyon alarak “DJs of Türkiye” adında bir WhatsApp grubu kurdu. Saatler içerisinde 300'ü geçen üye sayısına sahip olan grupta Orkun Bozdemir, Zafer Atabey, Ugur Project, Volkan Gündüz, Sezer Uysal, DJ XXXL, Cisetta, aksak, Levent Er, Fattish, Koray T, Tangun, Serhan Sabanlar ve Junior gibi sektörün tanınmış isimlerinin yanı sıra pek çok sanatçı, prodüktör, etkinlik organizatörü ve müzik tutkunundan kendi çevresini kullanarak küresel sanatçılara ulaşması istendi.

Instagram ve Twitter üzerinden sayısı 500'e yaklaşan global sanatçı, müzik oluşumu ve kulüplerle iletişime geçildi ve onlardan başta Ahbap olmak üzere bağış linklerini hikâye ya da gönderilerine ekleyerek Türkiye'deki trajik olay için yardım çağrısı yapmaları istendi.

Amelie Lens, ARTBAT, Anna Reusch, Ash, Ben Klock, CamelPhat, Colyn, David Puentez, Deborah De Luca, Ellen Allien, Indira Paganotto, Juliet Fox, Klangkuenstler, Max Cooper, Nastia, Ninja Tune, The YellowHeads, Tube & Berger ve Wehbba, “DJs of Türkiye” hareketine destek verenlerin girişimleri sonucu bağış linkini paylaşan sanatçı ve oluşumlardan sadece birkaçı. Destek veren sanatçı ve sektör oluşumlarının sosyal medyada yaklaşık 60 milyon takipçisi bulunuyor.

WhatsApp grubu ve oluşumunun, ilerleyen günlerde de faaliyetlerine devam edeceği ve daha fazla global sanatçıya ulaşmaya çalışacağı kaydedildi.

“DJs of Türkiye”nin çağrılarına destek olan sanatçı ve sektör bileşenlerinin listesini buradan görebilirsiniz.

(Not: DJs of Türkiye ekibi, listeye yeni eklemeler yapmaya devam ediyor, eklemelerle paralel şekilde yukarıdaki link güncellenecektir.)

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...