Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

DMX 50 yaşında hayata veda etti

“Earl’ün müziği tüm dünyada sayısız insana ilham kaynağı oldu ve mirası sonsuza kadar yaşayacak”

  • MIXMAG TURKEY
  • 9 Nisan 2021
DMX 50 yaşında hayata veda etti

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Rap müziğin ikon ismi DMX (Earl Simmons), 50 yaşında hayata veda etti.

3 Nisan’da TMZ’in paylaştığı haberle kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldığı öğrenilen sanatçı, New York’ta tedavi gördüğü White Plains Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Sanatçının ölüm haberi, yakınları tarafından yapılan açıklamayla doğrulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Birkaç gündür White Plains Hastanesi’nde yaşam destek ünitesine bağlı olarak hayatta kalmaya çalışan Earl Simmons’ı kaybetttiğimizi bildirmekten derin üzüntü duyuyoruz. Earl, sonuna kadar mücadele eden bir savaşçıydı. Ailesine kalpten bağlıydı ve onunla geçirdiğimiz zaman bizim için çok kıymetliydi. Earl’ün müziği tüm dünyada sayısız insana ilham kaynağı oldu ve mirası sonsuza kadar yaşayacak. Bu zor zamanda gelen sevgi ve destek mesajları için teşekkür ediyoruz. Detaylar netleştiğinde anma töreniyle ilgili bilgileri paylaşacağız.”

Hafta başında aralarında Missy Elliott, Eminem ve Chance The Rapper’ın da olduğu müzik dünyasından birçok isim DMX’e olan hayranlıklarını dile getirerek iyileşmesi dileklerini iletmişti.

New York’un Westchester bölgesindeki yerleşim birimi Mount Vernon’da 1970 yılında dünyaya gelen DMX, ilk beş albümü Billboard listelerinde zirveyi gören tarihteki ilk sanatçı olmuş ve 1990’lı yılların sonu ve 2000’lerin başında “Party Up” ve “X Gon’ Give It To Ya” gibi hit şarkıları müzik dünyasına kazandırmıştı.

[Kaynak: Pitchfork]

‘Dünyanın Ritmi: New York’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...