Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Pandeminin kontrol altına alındığı İsrail’de büyük konserlere onay

Bugünden itibaren açık hava mekanlarında 10.000, kapalı mekanlarda 4.000 kapasiteyle konserler düzenlenebilecek

  • MIXMAG TURKEY
  • 8 Nisan 2021
Pandeminin kontrol altına alındığı İsrail’de büyük konserlere onay

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İsrail’de koronavirüsün etkin aşılama uygulamaları neticesinde kontrol alınması, etkinlik sektörüyle ilgili yeni normalleşme adımlarını beraberinde getirdi.

Ülkede bugünden itibaren açık hava mekanlarında yemek servisi yapılmayan ve oturmalı düzende gerçekleşecek konser ve spor müsabakalarında ziyaretçi kapasitesi 10.000 kişiye, kapalı mekanlarda 4.000 kişiye çıkarıldı. Ayakta izleyici kabul edip oturmalı düzende organize edilmeyen ya da yemek servisi yapılan etkinliklerde ise maksimum kapasite 750 olarak belirlendi.

Ayrıca, insanların dışarıda özel etkinlikler için bir araya gelebileceği sınır 50’den 100’e çıkarıldı. Kapalı ortamlardaki özel buluşmalardaki 20 kişilik sınır ise aynı kaldı.

22 Nisan’a kadar yürürlükte kalacak olan yeni düzenlemelerin kapsamı, söz konusu tarihte yetkili merciler tarafından yapılacak yeni bir değerlendirme sonucu genişletilebilecek. Hafifletilmiş haklardan sadece 2 doz aşı olan ‘yeşil geçiş’ hakkına sahip vatandaşlar yararlanabilecek. Ancak ülkede 1963 yılından bu yana her ilkbaharda çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan ulusal anma günlerinin 13-14 Nisan’daki 2021 programına ‘yeşil geçiş’e sahip olmayan İsrailliler de katılım gösterebilecek.

İsrail Sağlık Bakanlığı bünyesindeki halk sağlığı hizmetleri departmanı yetkilisi Dr. Sharon Alroy-Preis, kısıtlamaları hafifletici adımlarıyla ilgili olarak şu sözleri sarf etti: “Virüsün yeniden yayılma oranı 0.52’den 0.78’e bir yükseliş göstermiş olsa da bu endişe verici bir durum değil. Pandemi yok olmaya yüz tutuyor. Yeniden yayılma oranı 1’in altında olduğu sürece endişe edecek bir şey yok. İsrail’de pek çok yerleşim biriminde virüsün görülme oranı düşük düzeyde. Ayrıca vakaların belli bir yerde yoğunlaştığı tehlikeli bölge gibi bir durum da ülke çapında artık yok. Bu, düğün, konser ve diğer etkinlikleri açarak ekonomiyi yeniden canlandırma imkanını bize veriyor.”

9.2 milyon nüfusa sahip İsrail'de bugün itibarıyla nüfusun %52.6’sı iki doz koronavirüs aşısı oldu. Ülkede önceki gün 296 yeni vaka tespit edildi ve virüs kaynaklı 9 can kaybı gerçekleşti.

İsrail’de kültür-sanat ve müzik sektörlerini de kapsayan normalleşme adımları, Tel Aviv Belediyesi’nin Bloomfield Stadyumu’nda 5 ve 7 Mart tarihlerinde düzenlediği konserlerle birlikte ivme kazanmıştı.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...