Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Drake ve The Weeknd’in yapay zeka ses klonlarıyla üretilen şarkı viral oldu

Drake, daha önce yapay zekanın sesini kopyalamasına karşı çıktığını kamuoyuyla paylaşmıştı

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAFLAR: PEDRO MORA & THE COME UP SHOW
  • 19 Nisan 2023
Drake ve The Weeknd’in yapay zeka ses klonlarıyla üretilen şarkı viral oldu

Yapay zeka tarafından üretilmiş Drake ve The Weeknd vokallerini içeren yeni bir şarkı, sosyal medyada viral oldu.

@ghostwriter kullanıcı adlı bir kişi tarafından oluşturulan ve “heart on my sleeve (Drake AI Song feat. The Weeknd)” adlı parça, yayınlanma anından itibaren TikTok'ta 9,3 milyon kez izlendi, Spotify'da 254.000 kez dinlendi ve YouTube'da yayılmadan önce ilk kez paylaşıldığı hesapta 167.000 kez oynatıldı.

Parçanın yapım süreci hakkında çok az şey biliniyor, şarkının ne kadarının yapay zeka tarafından üretildiği; sadece vokal seslerinin mi yoksa sözlerin ve prodüksiyonun da AI tarafından yapılıp yapılmadığı bilinmiyor.

Parça, Metro Boomin'in ünlü 'Young Metro' yapımcı etiketiyle başlıyor ve ardından Drake'in açılış sözleri başlıyor ve The Weeknd şarkının nakaratını söylüyor.

Sözler, diğer sanatçılara birtakım göndermeler de içeriyor. Drake, 21 Savage'a “my brother” diye hitap ederken, The Weeknd'in ses klonu eski partneri Selena Gomez'in 2017'de ayrılmadan önce onu aldattığını iddia ediyor.

Parçanın, Laylo adlı bir startup şirketi tarafından yapılan bir pazarlama kampanyası olduğunu öne sürenler de var.

Drake daha önce, yapay zekanın sesini kullanma konusuna karşı çıkışını dile getirmişti. Sanatçı bir süre önce, Ice Spice'ın “Munch (Feelin' U)” parçasına kendi sesinin klonu üretilerek yapılan cover’a sosyal medya hesabından tepkilerini dile getirmiş ve Universal Music Group, Spotify ve Apple Music gibi müzik dinleme platformlarına mektup yazarak, yapay zeka şirketlerinin back kataloglarına erişmesini önlemelerini ve sanatçılarının müziğinin yazılımı eğitmek için kullanılmasını engellemelerini istemişti.

Yapay zeka kullanarak sesleri klonlamanın, sanatçıların telif hakkını ihlal ettiğini belirten mevcut bir yasal düzenleme henüz yok. "heart on my sleeve (Drake AI Song feat. The Weeknd)" şu anda herhangi bir yasal işlemle karşılaşma tehlikesi bulunmayacak gibi görünüyor, zira şarkı tamamen orijinal ve yaratıcı, şarkının gerçekten The Weeknd veya Drake’in orijinal seslerini içermediğini ve bu nedenle kamuoyunu yanıltmadığını açıkça belirtiyor.

Viral olan yapay zeka üretimi şarkı, Apple Music, Spotify, Deezer ve Tidal gibi müzik dinleme platformlarından kaldırılırken, söz konusu kaydın farklı hesaplardaki kopyalarına YouTube’da ulaşmak mümkün.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...