Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Endeavor Group halka arzını erteledi

Ertelemenin arkasında düşük arz olduğu belirtiliyor

  • Furkan Kılıçaslan
  • 2 Ekim 2019
Endeavor Group halka arzını erteledi

Dünyanın en eski yetenek ajansı ve şu sıralar elektronik müzik alanında çok geniş bir sanatçı grubunu temsil eden William Morris Agency'nin de bünyesinde olduğu global yetenek, eğlence ve içerik şirketler grubu Endeavor Group Holdings, düşük talep nedeniyle geçtiğimiz Perşembe halka arzını ertelediğini duyurdu.

CNBC'nin haberine göre son zamanlarda büyük hayal kırıklıkları ile halka arz edilen veya halka arz edilmeden önceki süreçlerinde sıkıntılar yaşayan Uber, Lyft, WeWork gibi şirketler bu kararda etkili oldu.

600 milyon dolar beklentisiyle halka arz edilmeyi planlayan Endeavor Group Holdings için yatırımcılar hisse başına fiyatlandırmanın gerçek değerinden çok yüksek olduğu endişesi ile tedirgin bir duruş sergilemişlerdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Endeavor, piyasa koşulları geliştikçe halka arz için değerlendirmelerine devam edecek'' dendi.

Endeavour kendisini “dünyanın en dinamik ve ilgi çekici hikaye anlatıcılarına, markalarına, sanatçılarına, etkinliklerine ve deneyimlerine ev sahipliği yapıyor” olarak tanımlıyor. Şirketin altında yer alan yetenek ajansı WME, Adam Beyer, Charlotte de Witte, Bedouin, Black Coffee gibi sanatçıları bünyesinde barındırıyor. Endeavor aynı zamanda birçok ünlü modelin temsilciliğini yapan IMG, karma dövüş sanatları organizasyonu UFC ve Avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonu Euroleague'in de bir kısmına sahip.

Bu karar sonrası özellikle WME için CEO Ari Emanuel tarafından atılacak adımlar eğlence sektörü açısından önemli bir rol oynayacak. Uzun süredir planlanan halka arz konusunda gecikmelerin yaşanmasının yıllar içinde ilk kez WME'den rakip ajanslara yüksek performans gösteren yetenek yöneticilerinin geçebileceği konuşuluyor. Endeavor'un, suları sakinleştirmek için geriye dönük bazı bonus ödemeleri yapması gerekebilir.

Kaynak: CNBC & Variety

Spotify '#Frekans' çalma listemizi takip edin.

Haber yazarı Furkan Kılıçaslan'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...