Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

DVS1 prodüktörlerin DJ setlerde çalınan parçalarından kazanmalarını sağlayan projesini tanıttı

Aslice servisi, DJ kazançlarının en az %5’inin setlerde parçaları çalınan prodüktörler arasında paylaştırılmasını amaçlıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 11 Nisan 2022
DVS1 prodüktörlerin DJ setlerde çalınan parçalarından kazanmalarını sağlayan projesini tanıttı

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

DJ’lerin kazançlarının belli bir yüzdesini setlerinde yer verdikleri parçaların prodüktörleriyle paylaşmalarına imkan veren yeni bir servis tanıtıldı.

Çalışmalarını ABD’de sürdüren ve techno’nun önde gelen figürlerinden biri olarak tanıdığımız DVS1’ın (Zak Khutoretsky) girişimleriyle hayata geçen Aslice adlı arayüz servisi, “daha adil bir müzik ekosistemi” yaratmayı desteklemek amacıyla DJ’lerin performanslarındaki kazançlarının %5’i ve daha fazlasını, setlerinde kullandıkları parçaları yapan müzisyenler arasında paylaştırmaya teşvik ediyor. Yüzdeyi DJ’ler belirlese de, Aslice’ın önerdiği varsayılan dilim %5 oranında.

Sistem en basit şekliyle rekordbox, Serato ve Traktor gibi DJ yazılımlarının geçmiş kayıtlarının USB ya da bir SD kart ile tanıtılmasıyla ve sonrasında parçaların veri tabanındaki bilgilerle eşleştirilmesiyle çalışıyor. Veritabanındaki herhangi bir yapım ile eşleşmeyen DJ setlerindeki parçalar için ayrılan pay, Aslice kullanıcılarının oylarıyla belirlenen bir hayır kurumuna bağışlanacak. Rekordbox kullanmayan ve DJ’lik sanatını plak kullanarak icra eden DJ’ler ise, bu servisi kullanmak istemeleri durumunda parça listesini manuel olarak sisteme girmek zorunda.

Projenin fikri temelleri, önceden Red Bull Radio global direktörlüğü ve Yadastar ajansının genel müdür yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuş Ethan Holben ile DVS1’ın 2020’de yollarının kesişmesi ve sanatçının Holben’i Aslice CEO’su olarak görevlendirmesiyle atılmıştı.

DVS1, servisle ilgili açıklamalarına yer verdiği basın bildirisinde, “Endüstrimizin tamamen durma noktasına geldiği o zamanlar, bu probleme dikkat çekmek ve ekosistemdeki hemen herkesin işine yarayacak basit bir çözüm sunmak için iyi bir fırsat oldu. Aslice, sanatçıların kendi geleceklerini tayin etmelerini ve birbirlerini desteklemelerini sağlayan yenilikçi bir ortam sağlamayı hedefliyor. Topluluğumuzu bu şekilde paylaşım kültürü etrafında kenetleyebilirsek, Aslice insanların hayatlarını gerçek manada değiştirebilir” dedi.

Servis hakkında daha fazla bilgi için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

‘Dünyanın Ritmi: Berlin’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...