Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Gülşen tutuklandı

Şarkıcı Gülşen, bir konseri sırasında imam hatiplilere yönelik söylediği sözler nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamasıyla cezaevine gönderildi

  • MIXMAG TURKEY
  • 25 Ağustos 2022
Gülşen tutuklandı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Dört ay önceki konserinde imam hatipliler ile ilgili sözleri sebebiyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, İstanbul Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı. Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdikten sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklanması talebiyle nöbeti sulh ceza hakimliğine sevk edilen sanatçı hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlamasıyla Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildi. Gülşen, adliyedeki işlemlerin ardından Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Cezaevi girişinde bekleyen akrabaları ve arkadaşları Gülşen’i yalnız bırakmadı.

GÜLŞEN NE DEDİ?

İstanbul'daki bir mekânda sahne alan Gülşen'in, konserin bir bölümünde, orkestrasındaki bir müzisyeni kast ederek kullandığı “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” ifadeleri kameralara yansımış ve önceki gün sosyal medyada gündem olmuştu. İmam hatiplilere yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle tepkilerin odağında kalan Gülşen'e, AK Parti, Diyanet İşleri Başkanı ve kabineden de tepkiler geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi sözcüsü Ömer Çelik, “Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir“ dedi. Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Toplumun belirli bir kesimini 'sapıklık' iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır. Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.“

Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gülşen’in tutuklanmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“Sanatçıyı hemen serbest bırakın” ifadelerini kullanan CHP lideri, “Farklı hayat tarzlarına sahip gençlerin arasında uzun bir zamandır barış rüzgarları esmektedir. Amacını aşmış bir şakayı alıp, gençlerimizi birbirine düşürmektir hedef. Biraz daha iktidarda kalmak için, daha çok çalmak ve çırpmak için” dedi ve paylaşımını şu sözlerle sürdürdü: “Gençlere sesleniyorum, bu adaletsiz düzenin sonu geliyor. Sizleri kışkırtarak ve bölerek bu ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Önümüzdeki seçimde sizler büyük bir rol oynayacaksınız. Bir olmak, kışkırtmalara karşı birbirinize kenetlenmek sizin elinizde. Ey vatan kurtaran savcı ve hakim, ‘Çürükler, adiler, s**tükler, cibilliyetsizler...’ bunlar kimin laflarıdır? Bunları bu aziz millete kim söyledi? Hukuka, adalete ihanet etmeyin; sanatçıyı hemen serbest bırakın!”

Gülşen, son dönemde sahne kıyafetleri ve bir konseri sırasında LGBTQIA+ bayrağı açması nedeniyle Türkiye'de laik yaşam tarzına düşmanlık besleyen ve gerici birtakım çevreler tarafından hedef gösteriliyordu. Sanatçının aylar önce konserinde söylediği sözler sosyal medyada gündem olunca, yargı birimlerinin jet hızıyla resen harekete geçmesi dikkat çekti.

Gazeteci Barış Pehlivan'ın bir televizyon kanalının canlı yayınında aktardığı bilgilere göre, Gülşen'i tutuklatan savcının göreve başlayalı daha bir yıl bile olmadığı; aynı savcının aynı zamanda gazeteci Sedef Kabaş'ı kullandığı bir atasözü nedeniyle gözaltına aldıran savcı olduğu belirtildi.

TUTUKLAMA KARARININ TAM METNİ

Gülşen, kamuoyuna ilk açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı. Gülşen yaşadığı sürece ilişkin şu sözleri sarf etti:

“Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır.

Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum.

Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım...”

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...