Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Hip-hop’ı yaratan 100’ü aşkın kadına ışık tutan kitap: The Motherlode

İllüstrasyonlarla desteklenen kitapta Lauryn Hill, Missy Elliott ve Roxanne Shanté dahil birçok öncü kadının hikâyesine yer veriliyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 29 Ocak 2021
Hip-hop’ı yaratan 100’ü aşkın kadına ışık tutan kitap: The Motherlode

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Hip-hop müziğe yön veren öncü kadınlara ışık tutan yeni bir kitap çıkıyor.

“The Motherlode: 100+ Women Who Made Hip Hop” adlı kitap, Missy Elliott (haber görselindeki) ve Lauryn Hill dahil türün öncü kadın figürlerini illüstrasyonlar eşliğinde bir araya getiriyor.

Ayrıca Roxanne Shanté, Nicki Minaj, Lizzo ve Cardi B’ye ayrılan sayfaları da olan kitabın açıklama kısmında şu ifadelere yer veriliyor: “Bu kitaptaki kadınların bir kısmı kendi başlarına ayakta kalanlardan oldu; diğer bir kısmıysa belirli kalıplara sokulmaya çalışıldı ya da büyük rap kalabalıklarında erkeklerin yanında durmaya zorlandı. Her biri özel birer karakter, karikatür, söz yazarı, zaman zaman da kadınsılığını hissettirip açık sözlülüğüyle sivrilen figürler. Kitap, türe yön veren bu kadınların müzik kariyerlerindeki dönüm noktalarını ve her birinin rap kültürünün değişimine nasıl katkı sağladıklarını irdeliyor.”

Aynı zamanda Vibe, XXL, Vogue ve New York Times gibi platformlardaki yazılarıyla da tanınan yazar Clover Hope tarafından kaleme alınan “The Motherlode: 100+ Women Who Made Hip Hop” isimli kitap, Şubat ayında piyasada olacak fiziksel baskısının yanı sıra e-kitap formatında da okuyucuların beğenisine sunulacak. Kitabı satın almak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...