Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Hollanda kralı Willem-Alexander: 'Festivaller ülkemiz için hayati öneme sahip'

Hollanda kralı bu hafta pek çok festival organizatörü ile görüşerek istişarelerde bulundu

  • MIXMAG TURKEY
  • 22 Mayıs 2020
Hollanda kralı Willem-Alexander: 'Festivaller ülkemiz için hayati öneme sahip'

Pek çok Avrupa ülkesinin önceki haftalarda koronavirüs nedeniyle oluşan kısıtlamaları yavaş yavaş hafifletecek önlemleri hayata geçirmeye başlayacağını resmi olarak duyurmaya başladığı biliniyor. Hollanda da bu ülkelerden biri. Ülkede 1 Haziran'dan itibaren restoran ve sinema benzeri mekanlar açılmaya başlayacak. Festival ve kulüp etkinlikleri konusunda ise Hollandalı yetkililerin geçtiğimiz hafta virüs aşısı bulunana kadar adım atılamayacağına yönelik gündeme oturan demeçleri halen tartışılıyor.

Tüm bunlar yaşanırken Hollanda kralı Willem-Alexander ülke çapındaki pek çok festival organizatörü ile görüşme yaparak festivallerin Hollanda için çok önemli olduğunun altını çizdi. Eğlence sektörünün yaşadığı durgunluğun endişe verici olduğunu belirten Hollanda kralı, sektörün yeniden işlemeye başlamasına ve işlerini kaybeden insanların yeniden iş hayatına dönmesine yönelik tedbirlerin alınmasının önem arz ettiğini vurguladı. Kralın görüştüğü festival yetkilileri arasında Oerol, De Parade, Wonderfeel ve Mojo Concerts gibi festival direktörleri bulunuyor.

Ülkenin önde gelen festivallerinden Mysteryland ve Awakenings bu yılki programlarını 2021'e ertelediğini açıklarken, Ekim'de yapılması planlanan Amsterdam Dance Event'in vereceği karar ise halen merakla bekleniyor.

Eğlence sektörünün yaşadığı belirsiz süreç devam ederken Hollanda kralı gibi bir otoritenin çözüm önerileri arayan ve hassasiyet belirten girişimlerde bulunması hem Hollanda'da hem de diğer ülkelerdeki sektör bileşenlerince olumlu karşılandı.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...