Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Kadın, trans ve non-binary sanatçılar için yeni dizin

Müzik türlerini sınırsız kılan “In the Key of She” 250’nin üzerinde sanatçı içeriyor

  • MELİS ÖZEK
  • 14 Mayıs 2022
Kadın, trans ve non-binary sanatçılar için yeni dizin

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Elektronik müzik endüstrisinde bulunan kadın, trans ve non-binary sanatçılar için yeni bir dizin düzenlendi. In the Key of She, endüstride bir ilk.

Misyon, kadın ve non-binary sanatçılara dikkat çekmekle birlikte; gelecek vaat eden ve köklü sanatçılardan oluşan bu yelpazeyle müzik severlere yeni bir müzik keşif deneyimi sunmak.

250’nin üzerinde sanatçı tanıtan bu dizinde, sanatçılar alfabetik olmak üzere ve müzik türlerine göre düzenlenmiş. Bir dizi yeteneğe hızlı erişim.

Resident Advisor’la konuşan yaratıcı isim Samantha Parsley, nam-ı diğer DJ Dovetail, “Etkinlikleri çeşitlendirmek söz konusu olunca organizatörler için sanatçı aramak bir bilinmezlik” diyor.

Parsley ekliyor, “Aynı sanatçılarla iletişime geçiliyor. Müzik festivallerinde ve etkinliklerinde büyük ölçüde tanık olunan bir durum. Programların ağırlıklı olarak erkeklerden oluşmasına ve tek düze kalmasına neden olan bir kısır döngü bu.”

Müzik prodüktörü ve DJ Parsley, plak şirketini de bu cinsiyet sorununa karşılık vermek için kurduğunu dile getiriyor.

Hide The Soul olarak bilinen araştırmacı Alex Wright’ın da ortak olduğu In The Key of She için, elektronik müzik endüstrisinde kadın ve non-binary sanatçılara destek veren ilk dizin olduğu söyleniliyor.

Parsley, In The Key of She’nin müzik prodüksiyonunda cinsiyet azınlığı olmadığı efsanesine olumlu bir cevap olduğunu da belirtiyor.

“Çoğunlukla prodüktörler ilgi görmekte. Kadınları ve non-binary prodüktörleri de yapımcı odaklı bir dizinde görünür kılmak yapılması gerekendi. Azınlıklar da sahne alırsa, belki eşitsizlikle daha az mücadele eder ve daha çok üretiriz” diyor Parsley.

Ellen Allien, VTSS, India Jordan, Meg Ward, Cinthie, Honey Dijon, Jayda G, Nite Fleit ve benzeri isimler bu dizinde.

Üstelik müzikseverler de sanatçı önerebiliyor. Dizini buradan inceleyebilir, listede yer almasını istediğiniz sanatçı önerilerinizi bu bağlantı aracılığıyla iletebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...