Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

Mehmet Akar'dan yeni tekli: 'Pale Blue Dot'

Tekli, sanatçının yeni plak şirketi Stamp Music'ten çıktı

  • MIXMAG TURKEY
  • 30 Nisan 2020
Mehmet Akar'dan yeni tekli: 'Pale Blue Dot'

Türkiye'nin üretken elektronik müzik sanatçılarından biri olan DJ/prodüktör Mehmet Akar, yeni teklisi "Pale Blue Dot" adlı çalışmasını dinleyicilerinin beğenisine sundu.

"So Corrupted", "I'm Guilty", "Pink Panther", "Caspian Waves" gibi ilgi toplayan parçaları ve 2011 yılında Sasha'nın "Next Producer Star" remiks yarışmasının kazananlarından biri olarak tanıdığımız Akar, John Digweed, Hernan Cattaneo, Patrice Baumel, Solarstone, Jody Wisternoff ve Nick Warren gibi birçok önde gelen sanatçı tarafından desteklenmiş bir isim. DJ'lik kariyerinde de Türkiye haricinde Arjantin, Romanya, Rusya ve Bulgaristan dahil pek çok ülkede performanslarıyla Türkiye'yi uzun yıllardır temsil eden Akar ayrıca kurucusu olduğu Sonar House stüdyosunda müzik prodüksiyonu ve DJ'lik üzerine eğitimler veriyor.

Yeni teklisini 1996'da hayatını kaybeden Amerikalı astronom, kozmolog, astrofizikçi ve astrobiyolog Carl Sagan'ın anısına ithafen hazırlayan Mehmet Akar, parçanın yapımında Sagan'a ait çeşitli ses kayıtlarından da yararlandı. Sagan'ın ses örnekleri haricinde güçlü bas dizisi ve çalışmaya belli bir karakter kazandıran davul öğeleri de "Pale Blue Dot"ta dikkat çeken unsurlar arasında yer alıyor.

17 Nisan'da müzikseverlerin beğenisine sunulan tekliyi aşağıda dinleyebilirsiniz.

‘Dünyanın Ritmi' çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...