Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Menachem 26’nın yeni teklisi ‘Nimrod’ Metanoia’dan yayımlandı

Büyükbabasından kalan Sefarad kültürü ezgilerini parçalarına taşıyan Türk yapımcı Menachem 26 yeni teklisini Berlinli plak şirketi Metanoia’dan çıkardı

  • DENİZ AGAH
  • 9 Mayıs 2021
Menachem 26’nın yeni teklisi ‘Nimrod’ Metanoia’dan yayımlandı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Canlı performanslarıyla ülkemizde ve yurt dışında tanınan Menachem 26, prodüksiyonlarıyla da Beatport listelerini altüst eden lokal bir isim. Yeni teklisi Nimrod ile Menachem 26, listelerin üst sıralarına talip.

Menachem aslında yapımcının büyükbabasının ismi. Menachem, 1926'da dünyaya geldi ve kadim Ortadoğu coğrafyasında bir aile kurdu.

Menachem, ölmeden kısa bir süre önce torununu görmeyi başardı. Maalesef torununun, büyükbabasını yeterince tanıma şansı olmadı. Torunu, "Menachem" isminin anlamını öğrenince büyükbabasının mirasını aramaya karar verdi. Tüm bu araştırmalardan sonra bu mirası, perküsiyonlara yapılan dokunuşlarda ve gitar tellerinde buldu. Daha sonra da bunlarla modern bir köprü oluşturmak için bu müziğe modern riff'lerini ekledi.

Yeni teklisinde Menachem 26 ilhamını bu kadim coğrafyanın önemli bir parçası olan Nimrod yani Nemrut dağından alıyor. Teklide Nimrod'un orijinal düzenlemesinin yanı sıra Coss ve KYONGPAUL'un beraber yaptığı bir remiks de bulunuyor. Menachem 26'ya bu çalışmadaki ilham kaynağı hakkında sorduğumuz soruya cevap olarak bu yanıtı aldık: "Nemrut benim endişem, Nemrut benim yükümdür."

Berlin merkezli plak şirket Metanoia’dan yayınlanan bu yeni tekliyi Spotify’da dinleyebilirsiniz.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Deniz Agah'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...