Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Montreal’de kapalı mekânlardaki ‘dans etme’ yasağı protesto edildi

Eyalet genelinde kapalı alanlardaki kısıtlamalar aşılamada önemli mesafe kat edilmesine rağmen gevşetilmedi

  • MIXMAG TURKEY
  • 28 Ekim 2021
Montreal’de kapalı mekânlardaki ‘dans etme’ yasağı protesto edildi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Kanada’nın ikinci büyük kenti Montreal’de kapalı alanlardaki müzik etkinliklerinde uygulanan "dans etme" yasağı, binlerce kişinin katıldığı gösterilerde protesto edildi.

Pandeminin başlarından bu yana kapalı alanlardaki etkinlikler için uygulanan kısıtlamaların sürdüğü bölgedeki bar ve gece kulüplerine katılım gösteren müzikseverlerin içeride dans etmesine izin verilmiyor. Kısıtlamaların uzun süredir gevşetilmemesinden yakınan müzikseverler, rave tutkunları ve DJ’ler, Quebec eyalet yetkililerine seslerini duyurmak için 23 Ekim’de toplu gösteri düzenledi. Bu yaz Montreal'de MUTEK ve Piknic Électronik gibi açık hava festivalleri düzenlenmiş olsa da, yaklaşan kış mevsiminden dolayı birçok kişi kapalı alanlardaki kısıtlamaların kaldırılması ve kulüplerde dans etme özgürlüklerini tekrar elde etme konusunda ısrarcı.

“Dans pistlerini açın” yazılı pankartların sıkça görüldüğü gösteriler, eyalette çifte standart olarak değerlendirilen uygulamalara bir tepki niteliğinde. Bell Centre gibi büyük mekanlar tam kapasite açılmış olmasına ve burada düzenlenen çeşitli konserlerde ve hokey müsabakalarında 20 bin kişi bir araya gelebiliyor olmasına rağmen gece kulüpleri ve barlardaki kısıtlamaların halen eskisi gibi devam ediyor olması Montrealli dans müziği çevresi tarafından endişeyle karşılanıyor.

Düzenlenen gösterilere Stereo, New City Gas, Club Unity ve Le Salon Daomé gibi kulüplerin temsilcileri de destek verdi. Nüfusunun %75’i iki doz koronavirüs aşısı olan ülkede, gece kulübü ve bar gibi kapalı alanlarda dans etme yasağı uygulayan Quebec dışındaki bir başka eyalet de British Columbia.

[Kaynak: CBC & RA]

MIX Festival 2021’e özel olarak hazırladığımız çalma listemizi Spotify’da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...