Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

MT Axel’den Amazon’un derinliklerinden yankılanan vokallerle doğuş ve yükseliş hikâyesi: ‘Continuar E Seguir O Sonho’

Soul Revue’den çıkan kısaçalar albüm, 26 Mayıs Pazar günü Klein Garten’da kutlanacak

  • MIXMAG TURKEY
  • 23 Mayıs 2024
MT Axel’den Amazon’un derinliklerinden yankılanan vokallerle doğuş ve yükseliş hikâyesi: ‘Continuar E Seguir O Sonho’

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İstanbul merkezli DJ/prodüktör Mt Axel (Emirhan Şahin), bu yılki ilk solo müzik çalışmasını Soul Revue etiketiyle çıkardı.

Amazon’un derinliklerinden yankılanan vokallerle anlatılan doğuş ve yükseliş hikayesinin, güçlü bir groove atmosferi eşliğinde ses dalgalarına işlendiği ‘Continuar E Seguir O Sonho’ isimli kısaçalar albüm, Mt Axel’in 2024’teki ilk çalışması olan, Viel ile iş birliği içinde hazırladığı ‘Bar Cadjau’ çalışmasını takip ediyor.

Mt Axel’in solo prodüksiyonu ile başlayan kısaçalar albümde, Alex Kósh ve Quentro & Tuna imzalı birer remiks de bulunuyor.

Çocukluktan beri elektronik müziğe olan sevgisini geliştiren, kariyerinin ilk aşamalarında çeşitli elektronik müzik projelerine katılan ve turntable’lar üzerinde denemeler yapmaya başlayan Mt Axel, 2009 yılında deep ve tech-house tarzında kendi müziklerini üretmeye başladı. Kısa sürede tanınmış DJ ve prodüktörler tarafından saygı gören sanatçı; Proton Radio (ABD), Radio Vibe (Fransa), RadioLab London (İngiltere), Rind Radio (Fransa) ve Be Radio Athens (Yunanistan) gibi radyo istasyonları tarafından desteklendi. 2014’ten itibaren dünyanın farklı coğrafyalarında da performans sergilemeye başlayan başarılı isim, 2015’te Bob Sinclair’in plak şirketi Yellow Productions’a katıldı, Tomorrowland 2016’da ise Solomun’un setinde yer alan parçası ile dikkatleri üzerine çekti.

Projede remiksi ile yer alan Alex Kósh, Yunanistan elektronik müzik sahnesinin yaratıcı isimlerinden biri. Küçük yaşlarda hip-hop, soul, funk ve rock n’ roll gibi çeşitli tarzları keşfeden sanatçı, ilgisini elektronik müziğe çevirdikten sonra 2010 yılından itibaren Atina’daki kulüplerde çalmaya başlayarak adını duyurmaya başladı. Dennis Ferrer, Adriatique ve Karmon gibi önemli isimlerle sahne alma fırsatı yakalayan Alex Kósh, son olarak geçtiğimiz ay çıkardığı iki parçalık ‘I Told You’ kısaçalarını dinleyicileri ile buluşturmuştu.

Mersin’de yolları kesişen Quentro & Tuna ise çocukluktan beri müzikle güçlü bağ kuran bir ikili. Çeşitli tarzları harmanlayarak dinamik bir ses evreni ve stili oluşturan ikili, 2017’den itibaren performanslarıyla müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Defected Records, OnePeople ve Warner Music gibi müzik şirketleri ile anlaşma imzalayan ikili, Keinemusik ve birçok ünlü ismin desteğiyle yollarına devam ediyor.

‘Continuar E Seguir O Sonho’ projesinin piyasaya çıkışı, 26 Mayıs Pazar günü İstanbul’da release party ile kutlanacak. Klein Garten’da gerçekleşecek buluşmada, bu müzik çalışmasının yaratıcı aktörlerinden Mt Axel ve Alex Kósh’a, Orkun Bozdemir ve Sonvie eşlik edecek.

‘Continuar E Seguir O Sonho’nun orijinal düzenlemesini ve remikslerini aşağıda dinleyebilir, etkinlik biletleri için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...