Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Müzik donanım şirketi WMD, 2022 sonu üretimleri durduracağını açıkladı

Kapanışa dünyanın mevcut durumu ve küresel boyutta tanık olunan ham madde sorunu neden

  • MIXMAG TURKEY
  • 13 Ağustos 2022
Müzik donanım şirketi WMD, 2022 sonu üretimleri durduracağını açıkladı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Müzik donanım şirketi WMD, dünyanın mevcut durumu ve küresel boyutta tanık olunan ham madde sorunları nedeni ile 2022 sonlarında üretimleri durduracağını açıkladı.

17 senelik çalışmaların ardından 2022 sonlarında sektöre veda edecek şirket; yeni yollara açık olduklarını, bu yeni serüvende neler karşılarına çıkacak tatmak istediklerini ekledi açıklamalarına.

Pazartesi yapılan açıklamalarda ekip , "Elektronik müzik sınırlarının ötesinde, inanılmaz sanatçıların ellerine ulaşan, severek takip ettiğimiz müzikleri üretmelerinde rol üstlenmek, daha çok üretmek için ilham" ifadelerini kullandı.

"Herkes için zor zamanlar. İşletme maliyetleri atmakta ve dünyanın mevcut durumu, satış rakamlarını olumsuz etkilemekte. Kaynak kıtlıkları da sırada beklemekte olan birçok tasarımın önünde engel" ifadelerini ekledi ekip.

WMD, 17 senedir binlerce Eurorack modülü, efekt pedalı ve bağımsız enstrüman üretmekte. İnovatif tasarımlar üretmekten yana olan şirket, "Parçaların teslim tarihleri aylardan yıllara ertelendi. Bazı siparişler elimize ulaşacak mı, o da bir başka soru. Tüm bu süreç geleceğe dair öngörüleri imkansız kıldı. İnovatif tasarımların da önüne geçmiş oldu" açıklamalarında bulundu.

Kapanışa özel 600 adetle sınırlı üç ürün tasarımı tanıtıldı. Tasfiye süreci ile birlikte maliyetler de %30 oranında düşmüş olacak.

"Bilinmezlikte ve borç birikintisi içerisinde risk almak istemedik. 2022 sonuna kadar üretimleri durdurmak ve tesisi kapatmanın da tek seçenek olduğu kararına vardık. Üretimleri sürdürebilmek en içten dileğimizdi. Kayıplar bir yana zihinlerimizde iz bırakan stresle, süreç oldukça zorlaştı" açıklamalarında bulundu WMD.

WMD'nin yeni ürün serisine buradan ulaşabilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...