Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

New York’ta tüm etkinlik alanları tam kapasiteyle açıldı

Aşıları tamamlanan herkes kapalı mekânlaraki etkinliklere katılabilecek

  • MIXMAG TURKEY
  • 2 Haziran 2021
New York’ta tüm etkinlik alanları tam kapasiteyle açıldı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

New York valisi Andrew Cuomo, kamuya açık tüm etkinlik alanlarının sosyal mesafe ve maske kullanımı olmadan tam kapasiteyle açılmasına izin verildiğini duyurdu. Alanlara girişte katılımcılardan istenen tek şart, aşı olduklarını belgelemeleri olacak.

Vali Cuomo, yaptığı basın açıklamasında, ulusal halk sağlığı ajansının aşı olan insanlar için yürürlüğe koyduğu yeni yönerge ve düzenlemeleri eyalet geneline adapte ettiklerini, aşıları tamamlanan herkesin maske ve sosyal mesafe olmaksızın kapalı mekânlara girebileceğini belirtti.

Maske kullanımı, aşıları tamamlanmış olanlar dahil herkes için bir süre daha toplu taşıma araçları ile okul, bakımevi ve cezaevi gibi yerlerde kullanılmaya devam edecek.

Eyalette sosyal mesafe ve maske tedbirlerinin kaldırıldığı ilk büyük çaplı etkinlik, 9-20 Haziran tarihleri arasında New York’un simge eğlence yerlerinden Radio City’de düzenlenecek olan Tribeca film festivali olacak.

New York, dünyada koronavirüs krizini en ağır şekilde geçiren metropollerin başında geliyor. Nisan 2020’de 1.000’in üzerinde günlük ölüm oranlarının görüldüğü eyalette vaka sayıları Ocak 2021’de 20.000’in üzerine çıkarak rekor kırmıştı. Kriz başladığından bu yana İstanbul’dan, hatta tüm Türkiye’nin genelinden daha ağır zamanlar geçiren New York, koronavirüsle mücadelede izlediği doğru politikaların olumlu sonuçlarını elde etmeye başladı. 2 Haziran itibarıyla tüm Türkiye'de COVID-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 47.760'a ulaşırken, sadece New York'ta yaşamını yitirenlerin sayısı 53.629 olarak kayıtlara geçti.

Nüfusunun %45’inin aşılarının tamamlandığı New York sakinleri, COVID-19’la ilgili test ve aşı durumlarını Excelsior Pass adı verilen mobil uygulama ile kolayca belgeleyebiliyor.

[Kaynak: New York Valiliği]

‘Dünyanın Ritmi: New York’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...