Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Amsterdam’da elektronik müzik müzesi açılıyor

Carl Cox, Kevin Saunderson, Charlotte de Witte ve Armin van Buuren, Our House müzesindeki programa katkı sunanlar arasında

  • MIXMAG TURKEY
  • 18 Ekim 2021
Amsterdam’da elektronik müzik müzesi açılıyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Bu ay sonunda Amsterdam’da yeni bir elektronik müzik müzesi açılıyor.

Our House adıyla 29 Ekim'de kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanan müzede 6 sergi alanı ve 15 enstalasyonla elektronik müziğin geçmişine yolculuk yapılacak.

Kentin Amstelstraat bölgesindeki eski bir kulüp olan iT’nin bulunduğu yerde kurulan Our House, “elektronik müzik kültürünün modern müzesi” mottosuyla kendini tanıtıyor. Her bir sergiyle elektronik müziğin evrimindeki önemli unsurların betimlenmesinin amaçlandığı müzede ziyaretçiler Roland’ın ikonik davul makineleri TR-808, TR-909 veTB-303 üzerinde denemeler yapabilecek ve ayrıca geçmişte kullanılan bazı plakçalar modelleri müzede tekrar gün yüzüne çıkacak.

Fotoğraf galerileri, belgeseller ve afişler gibi geçmişe uzanan pek çok materyalin konumlandırılacağı Our House’da “değişimin öncüsü olan insanlara ve kültür öğelerine saygı duruşu niteliğinde” gösterimler de kurgulanacak. Müzenin internet sitesinde paylaşılan bilgiye göre söz konusu sunumun yapılacağı The Culture Ride adlı “final sergi”de Carl Cox, Charlotte de Witte, Armin van Buuren ve Kevin Saunderson gibi elektronik müziğe yön vermiş ve vermekte olan figürlerin yer alacağı özel bir 4D deneyimi ile kültürün temellerinde önemli yer tutan kulüp, festival ve hafızalarda yer eden parçalar tekrar anımsatılacak.

Daha fazla bilgi için müzenin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...