Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

İsrail’de aşıları tamamlanan müzikseverler konserlere katılabiliyor

Ülkede yürürlüğe giren aşı pasaportu uygulamasıyla birlikte 1.500 kişi kapasiteye kadar konserlere yeşil ışık yakıldı

  • MIXMAG TURKEY
  • 11 Mart 2021
İsrail’de aşıları tamamlanan müzikseverler konserlere katılabiliyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İsrail’de kültür-sanat ve müzik endüstrisini yeniden canlandıran somut adımlar atılmaya başladı.

Nüfusunun neredeyse yarısı iki doz koronavirüs aşısı olan ülkede “aşı pasaportu” uygulaması ile koronavirüs aşısı olan müzikseverler kapalı alanlarda 1.000, açık alanlarda 1.500 maksimum kapasiteli konserleri takip edebilecek. Toplam 10.000 ve üzeri normal kapasiteli mekanlarda geçerli olan söz konusu üst sınır, kapasitesi daha düşük kapalı mekanlarda 500, açık alanlarda 750 ile sınırlandırılacak.

Kültür-sanat ve müzik sektörlerindeki normalleşme adımları kapsamında Tel Aviv Belediyesi tarafından Bloomfield Stadyumu’nda 5 ve 7 Mart tarihlerinde konserler düzenlendi. Hapoel Tel Aviv futbol takımının maçlarını oynadığı ve 29.400 ziyaretçi kapasiteli stadyumda şarkıcı Ivri Lider 5 Mart’ta, Yardena Arazi ise 7 Mart’ta 500 müzikseverin önünde performans sergiledi. Müzikseverler, sosyal mesafe olmadan ancak maske takarak konseri takip etti. Bloomfield Stadyumu’nda daha önce Rihanna, Celine Dion, Soundgarden, Phil Collins, Pixies, Barbra Streisand ve Black Eyed Peas gibi müzisyenler konser vermişti.

İsrail’de “aşı pasaportu” ile birlikte geçtiğimiz günlerde açıklanan normalleşme süreci eğlence sektörünün yanı sıra restoran, otel, kafe, spor salonları ve alışveriş merkezleri dahil hizmet sektörünün tüm bileşenlerini kapsıyor.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...