Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Pioneer DJ’in sahibi AlphaTheta, DJ Monitor’ün %25’ini satın aldı

Gelişme, performans hakları kuruluşlarına anlık telif aktarımına hız verecek bir adım olarak yorumlanıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 1 Ekim 2022
Pioneer DJ’in sahibi AlphaTheta, DJ Monitor’ün %25’ini satın aldı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

AlphaTheta Corporation, elektronik müzik eserlerinin kamusal alanlarda kullanım raporlamasında dünya lideri olan DJ Monitor'ün %25 hissesini satın aldığını duyurdu.

Tokyo merkezli AlphaTheta, 2014 yılında tanıtılan ve dünya çapında elektronik müzik yaratıcılarına ve hak sahiplerine telif ücretlerinin daha adil bir şekilde dağıtılmasına yardımcı olmayı amaçlayan bir hizmet olan KUVO dahil olmak üzere Pioneer DJ ve ilişkili markalarının ürünlerini üretip satıyor. KUVO geliştikçe, AlphaTheta’nın, endüstride telif dağıtımı uygulamalarını iyileştirmesini sağlamak amacıyla yeni yollar arayışında olduğu biliniyordu ve DJ Monitor'e yapılan yatırım, bu arayışın somutlaşmış önemli bir adımı.

Bu stratejik yatırım ve ortaklık sayesinde iki şirket, elektronik müzik ekosistemine daha iyi hizmet etmek için yeni teknolojik yenilikler eşliğinde verimliliği artırıcı hamlelerine hız verecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AlphaTheta CEO'su Yoshinori Kataoka, “Müzik üreticileri, elektronik müzik topluluğunun merkezinde yer alıyor, bu nedenle müzik eserleri herkese açık olarak çalındığında ödeme almaları kesinlikle hayati önem taşıyor. Adil telif dağıtımı, sanatçıların, DJ'lerin çalmak istediği ve müzikseverlerin duymak istediği müzikleri yapmaya devam etmelerini sağlayan önemli bir etken” diyerek, “AlphaTheta'da, müzik yaratıcılarını desteklemek için teknik uzmanlığımızı ve küresel erişimimizi kullanma konusunda heyecanlıyız. Müzik üreticilerine adil ödeme yapılmasını sağlamak için vizyonumuzu ve kararlılığımızı paylaşan bir şirket olan DJ Monitor ile ortak olmak bizim için çok doğru zamanda atılmış önemli bir adım. Diğer heyecan verici projelerin yanı sıra KUVO'nun geliştirilmesi konusunda da kendileriyle yakın bir şekilde çalışmayı dört gözle bekliyoruz” şeklinde sözlerini sürdürdü.

AlphaTheta ve DJ Monitor arasındaki iş birliğinin temel amacı, Pioneer DJ donanımında çalınan müziklerden veri toplamak ve bu veriyi telif ödemelerinde daha işlevsel hale getirmek. Müzik üreticilerine ve hak sahiplerine telif ücretlerinin daha doğru şekilde ödenmesini sağlamak ve kulüplerin kendi mekanlarında çalınan müzik hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlamak da, iş birliğinde amaçlanan bir diğer nokta.

DJ Monitor kurucusu ve CEO'su Yuri Dokter de ortaklıkla ilgili açıklamalarda bulunarak, “2005 yılından bu yana müzik tanıma teknolojisi aracılığıyla kulüp şovları ve diğer müzik etkinliklerini gözlemlemeye öncülük eden DJ Monitor, denetlenebilir veriler sağlayarak ve şeffaflığı öne çıkararak dünya çapında kolektif yönetim organizasyonları için standart haline geldi. DNA'mızda yerleşik kulüp müziği ile AlphaTheta ile ortaklığımız, elektronik müzik yaratıcılarının gelirlerini en üst düzeye çıkarmak için en güvenilir ve sağlam sistemi hayata geçirecek” dedi.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...