Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

İstanbul’un ilk ve tek bass müzik kulübü Pixie Underground kapandı

Kulüp 2008 yılında kurulmuştu

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: ECE KALAMAR
  • 10 Nisan 2022
İstanbul’un ilk ve tek bass müzik kulübü Pixie Underground kapandı

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İstanbul’un ilk ve tek bass müzik kulübü Pixie Underground veda etti.

29 Şubat 2008 yılında kapılarını açan ve İstanbul’un kulüp ve eğlence kültürünün uğrak noktalarından biri olarak Beyoğlu Tomtom Mahallesi Ara Güler Sokak’ta varlığını sürdüren Pixie, farklı pek çok müzik türünü, kolektifi, müzisyeni ve sanatçıyı çatısı altında bir araya getirmiş ve aralarında Kode9, Commix, Moving Fusion, BLOKHE4D, Fade, Axi, Mutated Forms, Joe Nice ve Lank’in de olduğu birçok uluslararası sanatçıyı ağırlamıştı.

Pandemi başlangıcından bu yana kapalı olan Pixie Underground, kapanma sürecinden hemen önce, 28-29 Şubat 2020 tarihlerinde iki güne yayılan programı ve 26 DJ’in katılımıyla 12. yıl özel kutlama etkinliğini gerçekleştirmişti.

Kulübün kapanış haberi, yapılan sosyal medya paylaşımıyla geldi. Pixie Underground yöneticileri Özgür Baltutan ve Ece Kalabak’ın kulüp girişi önündeki fotoğrafı eşliğinde yapılan paylaşım metninde, “2008’de başladığımız macera sonunda bitti. Güzel zamanlar, bitmeyen dostluklar, stres, birliktelik, komunite, dayanışma, kavga, anarşi, kaos, gezi, bolca bass, soundystem, sergi, sanat, içki, devlet, polis, zabıta, yasak, yardımlaşma, toplanma, jungle, dubstep, kalabalık, sokak, hayat, sevgi, kıskançlık, sürtüşme, performans, sabahlama, farkındalık, gündüz, gece, taksim, tomtom, drum and bass, ev, pixie. Hepinize teşekkürler, başka bir macerada buluşmak üzere şimdilik bizden bu kadar, hoşçakalın” ifadelerine yer verildi.

Gün içinde Mixmag Türkiye’nin ulaştığı kulüp kurucusu Özgür Baltutan, pandemi başından bu yana zaten iki yıldır kapalı olduklarını, özellikle gece yarısı müzik yasakları ve devam eden diğer kısıtlamaların kesin kapanma kararı almalarında etkili olduğunu, yeni bir macerayla müzikseverlerin karşısına çıkmaları için gece yarısı 12 yasaklarının ve pandemi gündeminin tamamen hayatlarımızdan çıkmasını beklemek durumunda olduklarını belirtti.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...