Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Sydney gece hayatına yönelik düzenlemeler 1.4 milyar dolarlık zarara yol açtı

Son yıllarda Sydney gece hayatına yönelik yapılan düzenlemeler yoğun tartışmaları beraberinde getiriyor

  • EMRE ESKİHORAN
  • 1 Ağustos 2019
Sydney gece hayatına yönelik düzenlemeler 1.4 milyar dolarlık zarara yol açtı

Sydney şehri yönetimi yayınladığı 40 sayfalık raporda son yıllarda gece hayatına yönelik yapılan düzenlemelerin yıkıcı etkilerini gözler önüne serdi. Raporda ayrıca, 2014’den bu yana canlı müzik yapılan mekan sayısında %50’lik bir düşüş yaşandığı belirtiliyor.

Sydney yerel yönetiminin raporuna göre, Yeni Güney Galler bölgesel hükümetinin müzikli mekanlara yönelik uyguladığı ve birçok tartışmaya yol açan kısıtlamaların bir sonucu olarak senelik turist sayısı incelendiğinde, özellikle 35 yaşının altındaki turistlerde yaklaşık 500.000 kişilik bir düşüş yaşandığı gözlemleniyor. Raporda ayrıca canlı müzik yapılan mekanların net %50’lik bir kar kaybı yaşadığı, bunun yanında gece yarısından sonra restoranların %50’sinin, eğlence mekanlarının ise %9’unun kapandığı belirtiliyor. Düzenlemelerin potansiyel sonuçları ise oldukça çarpıcı, rapora göre düzenlemeler sonucu 2202 kişilik bir istihdam kaybı ile birlikte yaklaşık 1.4 milyar Dolar’lık potansiyel ciro kaybı da söz konusu.

Sydney şehri valisi Clover Moore’un konuyla ilgili yaptığı açıklama ise şu şekilde: “Küçük bar, canlı müzik yapılan mekan, kulüp ve publar ve bu mekanların getirdiği insanlar sayesinde iş yapan ana caddelerdeki dükkanlar dahil birçok yer kapandı. Bir sorunla karşılaşıldığında diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi hassas ve kanıta dayalı çözümlerle yaklaşmamız gerekirken, bu uygulamalar gerektiğinden çok daha aşırı bir hal aldı. İyi haber ise meclis soruşturması ile seçenekler tekrar gözden geçirilip, kitleme kararları kaldırarak diğer dünya ülkelerindekilere benzer düzenlemelerin yapılması için bir fırsatı sunuluyor olacak.”

2014 yılında, birçok tartışmaya sebebiyet veren “alkole bağlı şiddeti azaltmak” için, alkollü mekanlara yönelik ruhsatlandırma düzenlemeleri ile Sydney gece hayatına büyük kısıtlamalar getirilmişti.

Sydney yerel yönetiminin 40 sayfalık raporunu buradan inceleyebilirsiniz.

Dünya’nın birçok yerinde müzik saati konusunda farklı kısıtlama ve uygulamalar görülebiliyor. Örneğin geçtiğimiz aylarda İbiza’daki saat kısıtlaması düzenlemesini ihlal ettiği gerekçesiyle 20’den fazla mekana 1.4 milyon avro ceza kesilmişti.

Spotify '#Yeraltı' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...