Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
ETKİNLİK

“The Spirits v2: Distorted Nature” | Bir Gecelik Enstalasyon

“Henüz tatmin olma zamanı gelmemiş bir gereksinim yaratmak her zaman sanatın öncelikli görevlerinden biri olmuştur.” W. Benjamin

  • SEREN SARI
  • 3 Eylül 2019
“The Spirits v2: Distorted Nature” | Bir Gecelik Enstalasyon

“Rave” politik bir eylem olarak tanımlanabilir mi? Bir mekanın dokusuna yapılan görsel ve işitsel müdahaleler eş zamanlı kolektif bir deneyim oluşturabilir mi? Sanatla eğlence arasında nasıl bir ilişki kurulabilir?

Şehrin pasif mekanlarının sanatsal potansiyeline odaklanarak, belirlediği konsept dahilinde mekansal yerleştirmeler yapan ve oluşturduğu kurgusal atmosferle katılımcılarını uzun süre sanatla buluşturan “Bir Gecelik Enstalasyon” tam da bu soruların yanıtlarını arıyor.

Mekansal sınırlar içinde yapılan görsel ve işitsel müdahalelerle algıları kuşatarak kişileri bir araya getirmeyi ve kolektif bir his akışı yaratmayı amaçlayan “Bir Gecelik Enstalasyon”, insan çehresinden ve kimliklerinden arınmış bedenlerin birlikteliğini algılamaya dair sanatsal bir iş olarak tanımlanıyor.

Geçtiğimiz sene Mixer Galeri’de gerçekleşen konseptin ilk teması “The Spirits”in prodüksiyonu disiplinler arası işleriyle tanınan Bilal Yılmaz tarafından kurulan, büyük ölçekli yerleştirmeler ve etkileşim odaklı deneyimler yaratmayı amaçlayan sanat kolektifi Mutual tarafından gerçekleştirildi. Gece boyunca yeraltı kültüründen ilham alan lokal DJ’ler görsel tema altında kurgulanmış bir atmosferde performanslarını sergiledi.

Yaklaşık 400 kişinin deneyimlediği gece sonrasında kendinden sıkça söz ettiren Mutual, “The Spirits v2: Distorted Nature” teması ile yarattığı sıra dışı deneyimi sunmaya kaldığı yerden devam ediyor.

"Bir Gecelik Enstalasyon", The Spirits v2: Distorted Nature teması ile bu sene 16. İstanbul Bienali’nin Paralel Etkinlikleri kapsamında, 13 Eylül Cuma akşamını 14 Eylül Cumartesi sabahına bağlayan bir gece-sanat etkinliği olarak Anahit Sahne’de sanat ve müzik severlerle buluşacak.

Gece boyunca lokal underground sahnesinden Rahu, Triart, CTXTC, RENEGADE b2b Gegner ve EXIX performans sergileyecek.

Etkinliğin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz!

Spotify '#Turkuaz' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...