Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Tiësto hayranının külleri Creamfields festivalinde konfetiyle havaya saçıldı

Tiësto'nun tutkulu hayranı, sanatçının kapanış seti sırasında çok özel bir uygulamayla anıldı

  • MIXMAG TURKEY
  • 3 Eylül 2021
Tiësto hayranının külleri Creamfields festivalinde konfetiyle havaya saçıldı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Bu yıl Temmuz ayında Liverpool’da intihar ederek yaşamına son veren Tiësto hayranı Stuart Mitchell’ın külleri, Creamfields festivalinde konfeti olarak patlatıldı.

Stuart Mitchell, 26-29 Ağustos tarihleri arasında İngiltere’nin Daresbury bölgesinde düzenlenen, elektronik müzik dünyasının en büyük festivallerinden biri olan Creamfields’a gitmek için bilet almıştı ancak ailesi, Mitchell’in ölümü sonrası cenaze törenine katkı sağlanması amacıyla biletleri satışa çıkarmıştı.

Stuart Mitchell, Tiësto’ya öylesine hayranlık duyuyordu ki cenazesi sırasında sanatçının “Adagio for Strings” parçası fonda çalınmıştı.

Biletleri, Stuart Mitchell’in kuzenleri Ryan ve Liam Millen satın aldı ve ailesinden Stuart’ın küllerini festivalde konfeti olarak havaya saçmak, böylece Stuart’ın “gerçek anlamda oraya gitmesini” sağlamak için izin istedi.

Stuart’ın ailesi konuya sıcak baktı ve babası Julian külleri Creamfields festivalinde havaya saçabilirlerse minnettarlık duyacaklarını ifade eden bir notu küllerle birlikte kuzenlere ulaştırdı.

Kuzenler Ryan ve Liam, ailenin bu isteği üzerine festival organizatörleriyle iletişim kurarak Mitchell’in anısına küllerini konser alanındaki konfeti makinesinden havaya püskürtmek için izin istedi. Festival yönetiminin talebi olumlu karşılaması üzerine küller, 29 Ağustos'ta Tiësto'nun Creamfields festivalinin kapanışını yaptığı gece için hazırlanan konfeti makinesine yerleştirildi ve Tiësto'nun performansı esnasında patlatıldı.

Ayrıca Stuart Mitchell’in yakınlarının hazırladığı ve üzerinde “Stewart Mitchell, bu son dans senin için dostum” yazan bir pankart festival alanında açıldı.

Stuart Mitchell’in kuzeni Ryan Millen, bu anları “bu dünyadan zamansız ayrılan birinin ardından ona armağan edilebilecek en unutulmaz şey” olarak niteledi.

Mitchell’in ailesinin genç bireylerin intiharlarına dikkat çekmek ve Papyrus gibi organizasyonlara destek olmak için başlattığı kampanyaya şu ana kadar 15.000 TL'nin üzerinde bağış yapıldı.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...