Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Weval Hollandalı müzisyen Eefje de Visser’in “De Parade” parçasını remiksledi

Weval, 2-3 Ekim’de beşinci buluşmasına imza atacak olan Sónar Istanbul’un sahne programında yer alıyor

  • SÓNAR ISTANBUL İŞ BİRLİĞİYLE | FOTOĞRAF: JELMER DE HAAS
  • 25 Eylül 2021
Weval Hollandalı müzisyen Eefje de Visser’in “De Parade” parçasını remiksledi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Çalışmalarını Amsterdam’da sürdüren ikili Weval, Hollandalı müzisyen Eefje de Visser’in geçen yıl çıkan “Bitterzoet” albümündeki şarkılardan biri olan “De Parade”yi remiksledi.

2-3 Ekim 2021 tarihlerinde Zorlu PSM’de gerçekleşecek olan Sónar Istanbul’un sahne programında yer alan sanatçılardan biri olan Weval ikilisi, Mart 2013’te çıkan ilk kısaçalar albümleri “Half Age” ile hızlı çıkış yakalamayı başardı. Bu albümde yer alan “Detian” parçası, 2014 yılında Penelope Cruz’un oynadığı Schweppes reklamında kullanılmıştı. Parça Fransa’da iTunes electronica top 100 listesinde 5’inciliğe kadar yükselmişti. İkili, Gui Boratto’nun “Take Control” parçasına yaptığı remiks ile de Beatport’un electronica top 100 sıralamasında 1’inci sırada yer alma başarısı göstermişti.

2019 yılında çıkan 13 parçalık son stüdyo albümleri “The Weight” ile büyük beğeni toplayan Weval, aynı yıl albüme ismini veren çıkış parçası için aralarında Michael Mayer, Silicon, Steve Moore, Lake Turner ve TRS-80’in düzenlemelerinin yer aldığı bir remiks albümü çıkarmıştı.

Alışılmışın dışında ve incelikli yaklaşımlarıyla yarattıkları ses evrenlerini dans pistlerinin dinamizmine başarılı şekilde uyarlamayı bilen ve Sónar Istanbul’un 2017 programında da sahne alan Weval, sekiz yılı geride bırakan profesyonel birlikteliklerinde iz bırakan işler ortaya çıkarmaya devam ediyor.

Harm Coolen ve Merijn Scholte Albers ikilisinin oluşturduğu Weval’ın bir Eefje de Visser şarkısı olan “De Parade” için hazırladığı remiksi aşağıda dinleyebilir, başarılı ikiliyi Sónar Istanbul 2021’de dinlemek için bu sayfayı ziyaret ederek ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

SÓNAR ISTANBUL | 2-3 EKİM 2021 - ZORLU PSM

Sónar Istanbul 2021'e özel olarak hazırladığımız çalma listemizi dinleyin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...