Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

will.i.am ‘Ice Drop’ parçasını intihal ettiği DJ Lag’e ödeme yaparak uzlaşma sağladı

DJ Lag, varılan anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi

  • MIXMAG TURKEY
  • 16 Ocak 2021
will.i.am ‘Ice Drop’ parçasını intihal ettiği DJ Lag’e ödeme yaparak uzlaşma sağladı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

will.i.am, Güney Afrikalı DJ/prodüktör DJ Lag’in “Ice Drop” parçasından kesitleri izinsiz kullanarak intihal etmesi nedeniyle DJ Lag’e telif ödemesi yaparak uzlaşma sağladı.

will.i.am’in Megan Ryte ve A$AP Ferg ile birlikte geçtiğimiz Kasım ayında çıkardığı “Culture” parçasında, DJ Lag’e ait 2017 yapımı “Ice Drop”tan bazı kesitlerin izin alınmadan kullanıldığı ortaya çıkmış, başlarda sosyal medyada Megan Ryte suçlanırken daha sonra will.i.am devreye girmiş ve sorumluluğun tamamen kendisinde olduğunu açıklayarak Ryte’ı temize çıkarmıştı.

Gqom tarzının öncü ismi DJ Lag, yaşananlarla ilgili Aralık ayında Mixmag’e yaptığı açıklamada, “Şok olmuştum. Bir yandan mutlu da hissediyordum ama aynı zamanda da şoktaydım. Çünkü will.i.am çok büyük bir isim. Çocukluğumdan beri onu takip ediyorum ve bu çapta bir ismin benim parçamdan bölümleri izin almadan kullanmasını şaşkınlıkla karşıladım. Menajerim Sevi ile konuştuğumda bir şeyler yapmalıyız dedi, ben de aynı şekilde evet bir şeyler yapmalıyız dedim. Şu an durumu çözmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Geçen yıl Beyoncé ile de ortak bir çalışmaya imza atan DJ Lag, anlaşmazlığın giderildiğini Sowetan Live’a yaptığı açıklamada şu sözlerle dile getirdi: “Black Major’daki ekibim ve karşı tarafın menajer ekibi hızlı şekilde iletişim kanallarını açtı ve çözüm için çeşitli görüşmeler yaptı. İletişim çok hızlı ilerledi, bunun sosyal medyadaki baskı ortamını gidermek için iyi olduğunu düşünüyorum.”

“‘Culture’ yayınlandığı zaman sosyal medya, videonun ve parçanın hemen kaldırılması gerektiği gibi söylemlerle çılgına dönmüştü. Ben hiçbir zaman öyle bir şey söylemedim. Bana mesajını ve desteğini ileten herkese ayrı ayrı minnettarım. Hepiniz arkamda durarak bana güç verdiniz. Vardığımız uzlaşma ile ‘Culture’ parçasında besteci olarak ismim geçiyor. Detayları paylaşamayacağım ama varılan uzlaşmanın beni mutlu eden noktada olduğunu söyleyebilirim.”

“Telif hakları, sanatçıların en önemli mirasıdır ve yasal mücadele gerçekten çok pahalıya mal olan bir süreç. Her sanatçı mahkemeye gidecek finansal güce sahip değil. Yaşanan bu durum, doğruyu ortaya çıkarmada sergilenen duruşla ilgili tüm dünyaya güçlü bir mesaj verdi, ayrıca doğru ile yanlışı ayırmada sosyal medyanın gücünü de bir kez daha gösterdi.”

will.i.am’in sosyal medya gönderileri haricinde DJ Lag’den kişisel olarak özür dileyip dilemediğiyle ilgili yöneltilen soruyu ise sanatçı, “Aramızdaki sorunların ortadan kalktığını söylemem yeterli olur, ileride birlikte yapacağımız daha çok iş var” şeklinde cevaplamakla yetindi.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...