Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Yalnayak’ın ilk albüm teklisinde güçlü mesaj: ‘Hepimiz Biriz’

Alt Orient etiketiyle yayımlanan ‘Hepimiz Biriz’, birlikteliğin mümkün kılacağı daha iyi bir geleceğe dair güçlü bir mesaj gönderiyor

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: OAST ABIS
  • 13 Mart 2023
Yalnayak’ın ilk albüm teklisinde güçlü mesaj: ‘Hepimiz Biriz’

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İstanbul merkezli psychedelic elektronik funk grubu Yalnayak, ilk albüm çalışmalarından ilk tekliyi dinleyicileriyle paylaştı.

Vokalde Damla Temel, bas gitarda Batuhan Camcı, gitarda Semih Düz ve klavye ile synthesizer’da Utku Temel’den (Netam) oluşan Yalnayak, ‘Hepimiz Biriz’ adını verdikleri teklileri ile bireyselleşme ve kriz ortamında umut ve birlik temalarına odaklanarak, birlikteliğin mümkün kılacağı daha iyi bir geleceğe dair güçlü bir mesaj gönderiyor.

1970'ler Türkiyesi’nin ilerici psychedelic funk rock tarzından esinlenen Yalnayak, nostaljik bir sound'u modern çağın estetiğiyle birleştiriyor. Tekli, Massive Attack ve Barış Manço gibi isimleri anımsatan hipnotik ve zengin ses yapılı psychedelic trip-hop esintilerini taşıyor.

Birbirinden yetenekli isimlerden oluşan dörtlü, 2021 yılında ‘Mars’ta Değilim’ teklileriyle etkili bir çıkış yakalamış, devamında ‘Sakla Zamanı’, ‘Binboğa’ ve ‘Belki Geçer Zaman’ isimli diğer projeleriyle beğeni toplamıştı.

‘Hepimiz Biriz’ için Eren Yumuşakbaş'ın yönetmenliğini üstlendiği klibi aşağıda izleyebilir, parçaya favori dinleme platformunuz üzerinden erişmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kapak görseli: Luka Japaridze

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...