Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Yeni müzik dinleme platformundan müzisyenlere '500.000 Spotify dinleme tutarına eş değer' ön ödeme

Uygulama, App Store'da ücretsiz

  • MELİS ÖZEK
  • 20 Haziran 2022
Yeni müzik dinleme platformundan müzisyenlere '500.000 Spotify dinleme tutarına eş değer' ön ödeme

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Yeni bir müzik dinleme platformu olan Marine Snow; müzisyenlere Spotify üzerinden elde edilen 500.000 dinleme gelirine eş değer bir ön ödeme planı sunmakla kalmıyor, müzik keşfini de hareketlendiriyor.

Ücretsiz olarak App Store üzerinden erişilebilen uygulama, eşsiz parçalardan oluşan ve 90 günde bir yenilenen benzersiz bir döngü üzerine kurulu. Müzisyenler için de uygulama üzerinde elde ettikleri dinleme sayılarından bağımsız bir ödeme planı belirlenebiliyor böylece.

2 Haziran'da kullanıma açılan Marin Snow, Eylül 2021'den bu yana beta sürümünü çalıştırmaktaydı.

DJ Earl, AceMo ve DJ Swella'nın ortak çalışmalarını içeren platformda; Oliver Coates, Amnesia Scanner, ABADIR, Palmistry ve benzeri sanatçıların müzik çalışmaları da mevcut artık.

Uygulamanın ücretlendirme sistemi üzerine Resident Advisor'a açıklamalarda bulunan Tony Lashley, "Birlikte çalıştığımız ortalama sanatçıların ortalama parçaları ömürleri boyu 100.000 dinleme sayısına ulaşıyor. Marine Snow'da bahsi geçense; bu parçaların ömür boyu elde edecekleri gelirin, sadece 90 günde 2.5 katı. Dijital yayın gelirlerinin düşük olduğu Güney ülkelerde bu oran daha da yüksek. Menşeli Endonezya olan yerel bir sanatçı, platformda yer alan diğer ortalama parçalara kıyasla ömrü boyu elde edeceği gelirlerin 14 katına ulaşıyor mesela" ifadelerini kullandı.

Platformda rastgele parçalar içeren 'kapsüller'; tanıtımları ile birlikte dinlenen parçalar için de kullanıcılar tarafından biriktirilmek üzere tasarlanan 'gem'ler mevcut. Bu 'gem'ler de yeni kapsüllere olanak tanıyarak, ödül döngüsünü sürdürülebilir kılıyor.

Uygulamada bir arama seçeneği de mevcut elbet. Vurgulandığı üzere ne aradığınızı biliyor olmanız önemli. Ayrıca kullanıcıların etkileşime girip, ödüller kazanabileceği ortak bir alan da mevcut.

Uygulamanın sosyal unsurları hakkında da konuşan Lashley, "Yakın ilişkiler kurmak ve başarılı sanatçıların anlarına tanık olmak için konserlerde varız. Günümüz müzik dinleme hizmetleri bu büyüleyici anların hiçbirini yakalayamıyor" diyor.

Gelecek planlara, 90 güne ulaşan parçalar için indirilebilir NFT’li müzik servisi de dahil. Marine Snow, dünya çapında plak şirketi ve sanatçı tarafından kullanılan Web3 trendini benimsiyor.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...