Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Yüksek rağbet: 2023'ün en büyük müzik festivallerinin biletleri hızla tükeniyor

Fiyatlardaki artışa rağmen Tomorrowland, Lowlands ve Glastonbury biletleri yok sattı

  • MIXMAG TURKEY
  • 23 Şubat 2023
Yüksek rağbet: 2023'ün en büyük müzik festivallerinin biletleri hızla tükeniyor

Avrupa'nın en popüler yaz festivalleri, bilet fiyatlarındaki artışa rağmen dakikalar içinde tükendi. Hollanda’nın Biddinghuizen bölgesinde düzenlenen Lowlands Festival’in 255 Euro’dan 300 Euro’ya yükselen biletleri 15 dakikadan az bir sürede tükendi. Charlotte de Witte, Underworld, Moderat, Sherelle ve Billie Eilish, bu yıl Hollanda'da 18-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde performans sergileyecek sanatçılar arasında.

Festivalin direktörü Eric van Eerdenburg, bir podcast yayınında yükselen maliyetler hakkında konuşarak, “Enflasyon bizi çok etkiledi. Pahalı bir bilet satmak bizim çıkarımıza değil. Mümkün olduğunca ucuz bilet satmak bizim çıkarımıza, çünkü o zaman biletlerimizi satmak daha kolay olur. Ama şimdi durum farklı. Her şey çok daha pahalı ve zorlaşıyor. Bizim için çalışan insanların da maaş talepleri artarken, onlara da uyum sağlamak zorunda olduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Zor bir durum ama en iyi deneyimi sunmaya devam etmek için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Lowlands'in kardeş festivali Down the Rabbit Hole, enflasyon ve artan masraflarla ilişkili önemli bir fiyat artışına gitmesine rağmen bu yıl daha da kısa bir sürede biletlerinin tümünü sattı.

Tomorrowland, önümüzdeki buluşmasının 400.000 adetlik tüm biletlerini satmayı başaran bir diğer festival oldu. %50’si Belçikalı müzikseverlerle ayrılan biletlerin yarı oranındaki bu bölümü sadece 20 dakika içinde tükendi. Festival, 14 sahnede 600'den fazla DJ'in performans sergileyeceği etkileyici bir sanatçı listesine sahip. Sahne alacaklar arasında Paul Kalkbrenner, Amelie Lens, Adam Beyer, Adriatique, Nora En Pure, ANNA, Claptone ve Juliet Fox gibi isimler bulunuyor.

İngiltere merkezli Glastonbury festivalinin bileti fiyatları da %26 artmasına rağmen sadece bir saatte tükendi. 135.000 hafta sonu bileti için inanılmaz bir talep oluşurken, konaklama ve yolculuk hizmetlerini de içeren toplu paketler sadece 22 dakikada tükendi. Genel tüm Glastonbury biletlerinin satış hızındaysa “teknik sorun” gerekçesiyle 2019'da kaydedilen 34 dakikalık rekor bu yıl kırılamadı.

[Kaynak: iq-mag.net]

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...