Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Londra Tasarım Müzesi önümüzdeki yıl elektronik müzik sergisine ev sahipliği yapacak

Bu yıl Philharmonie de Paris'te gerçekleşen sergi Londra'ya taşınıyor

  • Furkan Kılıçaslan
  • 17 Kasım 2019
Londra Tasarım Müzesi önümüzdeki yıl elektronik müzik sergisine ev sahipliği yapacak

Bu yıl 9 Nisan - 11 Ağustos tarihleri arasında Philharmonie de Paris'te gerçekleşen, elektronik müziğin hayal gücüyle, yeniliklerle, mitolojilerle ve görsel sanatlarla ilişkilerinin tema alındığı ''Electronic'' sergisi 2020'de Londra Tasarım Müzesi'nde gerçekleşecek.

1980'lerde Chicago ve Detroit'ten doğan house ve teknonun radikal bir biçimde sanatsal bir hareket olduğundan yola çıkan sergi o günlerden günümüze gelen tarihsel manzaraları konu alıyor. Berlin'den Tunus'a ve Buenos Aires'ten Los Angeles'a kadar günümüzün bireyselci toplum bakışına karşı elektronik müziğin bir deneyimden çok daha fazlası olduğu, hem dans pistlerinde hem de sosyal medyada sayısız kolektifin aktivizm aracı olarak elektronik müziği kullanmasıyla çağımızın sorunlarını farklı bir perspektif ile çözme çabasının öne çıkarıldığı serginin müzikleri ise duayen sanatçı Laurent Garnier tarafından yaratıldı.

Kraftwerk, Daft Punk, Jean-Michel Jarre, Jacques ve Molécule ve birçok sanatçının da katkıda bulunduğu serginin görsel çalışmaları ise Andreas Gursky, Xavier Veilhan, Christian Marclay ve Claude Lévêque gibi önde gelen fotoğrafçılar ve görsel sanatçılar ile yapıldı.

Yirmi yıl önce teknonun öncülerinden Juan Atkins'in ''Uzaylılar yok. Makinelerin müziği ileriye doğru giden tek yoldur.'' sözü benimsenerek yaratılan "Electronic" sergisi 1 Nisan - 26 Temmuz 2020 tarihleri arasında Londra'da olacak. Detaylı bilgi için bu sayfayı ziyaret edin.

Serginin 9 Nisan - 11 Ağustos 2019 tarihleri arasında Philharmonie de Paris'te düzenlenen organizasyonundan görüntüleri izleyin.

'Elektronik Müzik 101' çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haber yazarı Furkan Kılıçaslan'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...