Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Ableton Live 12’deki tüm yeni özellikler

Ableton, Live 12'de aranje arayüzünü modernize ederek bir dizi yeni synth ve yeni MIDI oluşturma aracını bünyesine katıyor

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: ABLETON
  • 15 Kasım 2023
Ableton Live 12’deki tüm yeni özellikler

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Ableton, dijital ses iş istasyonu (DAW) yazılımı Live'ın 12'nci sürümünü duyurdu.

Yenilikler arasında Arrangement ekranının modernize edilmiş tasarımı, yeni Stacked Detail görünümü ve yeni sentezleyiciler yer alıyor. Bunlar arasında Robert Henke'nin son granüler sentezleyicisi Granulator III'ün yanı sıra çeşitlilik, çalınabilirlik ve ses karakteri için tasarlanmış MPE uyumlu bir sentezleyici olan Meld bulunuyor.

Ableton Live, eskiden yalnızca Session ekranına özel olan mikserini artık Arrangement ekranına da ekliyor. Kullanıcıların daha sezgisel çalışmasına olanak tanıyacağı vaat edilen bu özellik, ekranlar arasında geçiş yapmak için harcanan zamanı azaltıyor ve iş akışlarını kesintiye uğratmıyor.

Yeni Stacked Detail görünümü sayesinde kullanıcılar ihtiyacı olan her şeyi tek bir yerde görebilecek, klip düzenleyiciyi veya otomasyon ve cihaz parametrelerini aynı anda görüntüleyebilecek.

Ableton, arama sistemini de değiştirdi. Artık enstrümanlar seslerine göre etiketleniyor; örneğin Bas/Brass/Gitar/Lead ve benzeri karakterlerdeki seslere, akustik ya da analog ayrımlarına ve canlı/karanlık gibi sınıflandırmalara sahip seslere daha kolayca erişilebilecek. Kullanıcılar kendi etiketlerini de tanımlayabilecek; böylece müzik prodüksiyonunun geleneksel olarak zaman alıcı iş akışı hızlandırılarak yapımcıların yaratıcı yönlerine odaklanmalarına yardımcı olunması hedefleniyor.

Live 12'ye eklenen bir diğer yenilik, "Roar" adı verilen yeni bir ses rengi değiştirme ve doygunluk aracı. Araç, seri, paralel veya hatta orta/yan ve çok bantlı yapılandırmalar için üç doygunluk aşamasına sahip. Üzerinde dahili bir kompresör ve feedback routing bulunan araç, sesleri şekillendirmek için daha fazla yol sunuyor.

Kullanıcılar, yeni MIDI Transformations özelliğiyle MIDI kliplerine basit ve karmaşık varyasyonlar uygulayıp, çeşitli artikülasyonları ve hızlanma ve yavaşlama eğrilerini, nota ve akor varyasyonları ve bir gitarın tınısı gibi yaratıcı denemeleri daha akıcı şekilde yapabilecek.

Yeni MIDI oluşturucu fonksiyonunda ilhamın sınırları zorlanacak ve orijinal melodiler, akorlar ve ritimler, kullanıcıların belirlediği parametrelere göre oluşturulabilecek.

Yeni kontrol çubuğu, geleneksel müzik eğitimi olmayan yapımcılara görsel bir yardım sağlarken, oluşturulan herhangi bir MIDI klip için seçilen parçanın notalarını görme imkanı da sunuyor.

Ableton, Live 11'in önceki sürümünü %20 indirimle satın alma ve Live 12 piyasaya sürüldüğünde ücretsiz yükseltme fırsatı sunuyor. Ayrıca Live'ı önceden satın almış kullanıcılarına yeni sürüm için özel yükseltme tarifesi sunuluyor.

Gelecek yılın başlarında çıkacak Live 12'ye ücretsiz yükseltme fırsatından yararlanmak için Live 11'i buradan satın alabilir, Live 12'ye dair tüm yenilikleri bu sayfayı ziyaret ederek inceleyebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...