Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Ableton yeni mobil uygulaması Note’u tanıttı

Şimdilik sadece iPhone ve iPad’de kullanılabilen Note ile müzikal fikirleri ortaya çıkarıp geliştirmek çok daha pratik hale geliyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 18 Ekim 2022
Ableton yeni mobil uygulaması Note’u tanıttı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Ableton, yeni mobil uygulaması Note’u App Store’da yayımlayarak müzik yaratıcılarının kullanımına sundu.

Özellikle müzik yapım sürecinin ilk aşamaları için tasarlanmış bir iOS uygulaması olan Note, Ableton Live'ın bateri kitleri, melodik enstrümanlar ve synth seslerinden oluşan dijital ses araçlarıyla müzik yapım sürecini pratik hale dönüştürüyor. Müzik yapımcıları, çevrelerindeki dünyayı Note'un örnekleyici enstrümanlarına kaydederek kendi ses arşivlerini de oluşturabiliyor.

Fikirlerini daha ileriye taşımak isteyen Note kullanıcıları, müzikal düzenlemelerini daha detaylı biçimde ilerletmek için mobil uygulama üzerinde kaydettikleri dosyalarını doğrudan Live’a aktarabilecek. Ableton’ın bugün kullanıma açtığı bulut hizmeti Ableton Cloud, Note ile Live arasındaki geçiş işlemlerini kolay ve hızlı hale getirecek.

MÜZİKAL FİKİRLERE İLK ADIM

Bir vuruşla başlayın – Note, 16 dijital pede sahip ekranında kullanıma sunulan 56 davul örnekleyici kitine sahip. Quantizing ve notaları sürükleyerek serbest sabitleme gibi fonksiyonların yanı sıra Note Repeat özelliğiyle vuruş tekrarları ve ek ritim katmanları ekleme gibi özellikler, uygulamada başlangıç yapmak için ideal. Uygulama ayrıca seslerin parametre değişimi veya efektler eklenmesi yoluyla şekillendirilmesine de izin veriyor.

Bir melodiyle başlayın – Müzik yapımcıları, 25 dijital ped veya piyano tuş dizisinden yararlanarak polifonik olarak çalınabilen 261 synth sesi ve 36 melodik örnekleyici enstrümanı arasından seçim yapabilir. Basit ayarlamalarla anında armonik sonuçlar elde edilebilir. Overdubbing ile daha fazla armoni katmanı eklenebilir ve elde edilen sesler, ilgili parametrelerde ince ayar yapılarak veya efektler eklenerek şekillendirilebilir.

Örnek sesleri uygulamaya aktarın – Perküsiyon veya tonal sesleri Note'un davul örnekleyici ve melodik örnekleyicisine kaydederek özel davul kitleri ve melodik enstrümanlar oluşturulabilir. Örnek sesler daha sonra kesme, filtreleme veya tekrarlama yoluyla manipüle edilebilir ve efektler eklenerek üzerinde daha fazla değişim yaratılabilir.

Doğaçlamanın gücünü önemseyin - Müzik yapımcılarının çalmaya başlamadan önce kayıt düğmesine basmasına gerek yok. Bir şeyi çaldıktan sonra Capture düğmesine bastığınızda Note, ilgili temanın temposunu ve uzunluğunu algılayacak ve uygulama içinde otomatik olarak bir döngü oluşturacaktır.

FİKİRLERİNİZİ GELİŞTİRİN

Olasılıkları çeşitlendirin – Note, kullanıcıların farklı katman kombinasyonlarını ve şarkı yapılarını deneyebilecekleri, Live’daki Session ekranının işleyiş şekline benzer bir düzene sahiptir. Klipler içinde varyasyon oluşturmak için döngüler iki katına çıkarılabilir ve müzikal fikirlerin farklı versiyonlarını oluşturmak için klipler çoğaltılabilir. Üzerinde çalışılan Session ekranı daha sonra arkadaşlarınızla veya ortak çalışanlarla dinlemek ve paylaşmak için bir ses dosyası olarak dışa aktarılabilir.

Live’da devam edin - Müzik prodüktörleri, Note setlerini uygulamadan hiç çıkmadan doğrudan Live’a aktarmak için Ableton Cloud'u kullanabilir. Note’taki setler, Live'ın tarayıcısında tüm sesler, örnekler ve efekt ayarlamaları ile birlikte tamamen düzenlenebilir olarak görünür.

Ableton Note, App Store’da 129,99 ₺ ücret ile satışa sunuldu. Uygulamayı hemen denemek için bu sayfayı ziyaret edebilir, Türkiye Ableton Kullanıcıları Platformu’nun Note incelemesini aşağıda izleyebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...