Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Amsterdam’da test etkinliğine 1.300 kişi katıldı

Biletleri 15 Euro’dan satılan etkinliğe 100.000 kişi başvurdu ve tüm biletler 20 dakikada tükendi

  • MIXMAG TURKEY
  • 9 Mart 2021
Amsterdam’da test etkinliğine 1.300 kişi katıldı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Geçtiğimiz Cumartesi Amsterdam’ın en büyük arenası Ziggo Dome’da kısıtlamaların kaldırılarak mekanların açılmasıyla oluşabilecek olası riskleri ölçmek amacıyla 1.300 kişinin katıldığı “Back To Live” isimli bir test etkinliği düzenlendi.

Toplam 17.000 kişi kapasiteli arenadaki test etkinliğinin 15 Euro’dan satışa çıkarılan biletlerini almak için 100.000 kişi başvurdu ve ayrılan kontenjandaki 1.300 bilet 20 dakika içerisinde tükendi.

Hollandalı DJ’ler Sam Feldt, Lady Bee ve Sunnery James & Ryan Marciano’nun sahne aldığı etkinlikte katılımcılar dans etmeye teşvik edildi ve katılımcılar her birinde 250 kişinin yer aldığı beş farklı alan içinde etkinliği takip etti. Kalan 50 kişi de farklı bir ayrılmış bölge içinde teste katıldı.

Her grubun farklı kurallar çerçevesinde katılım gösterdiği etkinlikte alanlardaki uygulamalar şu şekilde gerçekleşti:

Alan 1: Sürekli maske takmaları zorunlu tutuldu. Bir metrekare içinde üçten fazla kişi bulunmayacak şekilde duracakları yeri kendi tercihleriyle belirleyebildiler.

Alan 2: Sürekli maske takmaları zorunlu tutuldu ve diğer insanlarla aralarında 1.5 metre sosyal mesafe tedbiri uygulandı.

Alan 3: Sadece hareket halindeyken maske takmaları istendi. Bu alandaki katılımcılar, kendileri için özel olarak belirlenen noktada dans etti.

Alan 4: Sürekli maske takılması zorunlu tutuldu ve etrafta oturabilecekleri alanlar yaratıldı.

Alan 5: Sadece hareket halindeyken maske takma mecburiyeti uygulandı. İsteyenler ayakta, isteyenler oturma alanlarında etkinliği takip etti. Katılımcılar, kendileri için özel olarak belirlenen noktalarda dans etti ve her nokta arasında iki sandalyelik sosyal mesafe aralığı oluşturuldu.

Alan 6: Katılımcılar etkinliği maske takmadan takip etti ve ister oturarak ister ayakta diledikleri yere hareket edebildi.

Ayrıca, bir gruptaki katılımcılara ışınır madde içeren içecekler verildi ve konser boyunca müziğe yüksek sesle eşlik etmeleri ve bağırmaları istendi. Bu sayede müziğin doruk noktaya ulaştığı anlarda insanların tükürük salgılarının etrafa ne ölçüde yayıldığıyla ilgili veriler toplandı.

Teste katılan tüm kişiler, etkinlikten 48 saat önce koronavirüs test sonucu negatif çıkan kişiler arasından seçildi. Bilet sahibi olan ancak testi pozitif çıkan 12 kişi, konser alanına kabul edilmedi.

Toplanan veriler, Hollanda hükümetine sunulduktan sonra normalleşmenin bir parçası olarak gece hayatını yeniden aktifleştirmeyle ilgili verilecek kararlarda yol gösterici olacak.

Sağlık alanında faaliyet gösteren ve aynı zamanda test etkinliğini yöneten Fieldlab firmasının sözcüsü Tim Boersma, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Umarız bu test etkinliği yakın gelecekte mekanların daha özgün ve daha somut yol haritalarıyla yeniden açılmasında belirleyici olacak. Şu anki tedbirler çok genelgeçer; mesela koronavirüs vakaları belli bir seviyeye inerse herhangi bir etkinliğe en fazla 100 kişinin katılmasına izin veriliyor. Daha spesifik normalleşme adımlarına ihtiyaç var, mesela ‘Ziggo Dome’un yarı kapasiteyle açılması’ gibi” şeklinde konuştu.

Etkinlikte sahnede olan ve Mart 2020’den bu yana geniş kitleler önünde performans sergileyemeyen Sam Feldt ise yapılan testin kendisi için ümit verici olduğunu belirterek, “Tünelin ucundaki ışığı artık görüyorum. Aşılama, virüs testler, bu tip test etkinliği girişimleri derken bir yıldır hep birlikte bununla mücadele ediyoruz. Öyle zannediyorum ki bu yaz çok daha fazla parti göreceğimizin birçok işaretini şimdiden alıyoruz” sözlerini sarf etti.

[Kaynak: Guardian]

‘Dünyanın Ritmi: Amsterdam’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...