Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Apple yeni MacBook Pro'yu ve yeniden tasarlanan AirPods modelini tanıttı

Apple’ın Mac için tasarladığı M1 Pro ve M1 Max çipleri de ilk kez tanıtıldı

  • MIXMAG TURKEY
  • 19 Ekim 2021
Apple yeni MacBook Pro'yu ve yeniden tasarlanan AirPods modelini tanıttı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Apple yeni tasarım MacBook Pro ve yenilenen dizaynıyla gelen üçüncü nesil AirPods'u tanıttı.

14 ve 16 inç seçenekleriyle kullanıcılara sunulan MacBook Pro’nun tanıtımı ayrıca Apple’ın Mac için tasarladığı ilk profesyonel çipler M1 Pro ve M1 Max’i de görücüye çıkardı.

8 adet yüksek performans çekirdeği ve iki adet yüksek verimlilik çekirdeğiyle toplam 10 adede kadar güçlü CPU çekirdeğine ve 16 adede kadar çekirdekle yapılandırılabilen GPU’ya sahip M1 Pro, M1 çipe kıyasla yüzde 70’e kadar daha hızlı CPU performansı ve 2 kata kadar daha hızlı GPU performansı vaat ediyor. M1 Pro ayrıca 200 Gbps’e kadar bellek bant genişliği sağlıyor. M1 Max, profesyonel dizüstü bilgisayarlar için dünyanın en güçlü çipi olarak konumlandırılıyor ve 10 çekirdekli işlemci, 32 çekirdekli bir GPU ile geliyor. M1 Max, ilk Apple Silikon tabanlı işlemcisi M1'e göre 6 kat daha hızlı.

Liquid Retina XDR ekran, 1080p FaceTime HD kamera, gelişmiş bağlantı noktası seçenekleri, 6 hoparlörlü ses sistemi, 7.4 GB/s'ye varan SSD okuma hızı, 64 GB'a kadar RAM ve 8 TB'a kadar depolama alanı gibi dikkat çeken özellikleri barındıran MacBook Pro’lar, şu ana kadarki en güçlü profesyonel dizüstü bilgisayar serisi olarak nitelendiriliyor.

Apple’ın tanıtımını yaptığı bir diğer ürün olan AirPods 3 ise sesin etrafınızı sarmasını sağlayan, dinamik kafa izleme özellikli uzamsal ses teknolojisiyle sunuluyor. Adaptif EQ özelliğiyle müziği kulağınızın şekline göre ayarlıyor. Daha uzun pil ömrüne sahip olan yeni tasarım, tere ve suya dayanıklı.

Belirli Apple Store’lar ile Apple yetkili satıcılarında satışa sunulacak olan yeni 14 inçlik MacBook Pro modelinin fiyatı 23.499 TL’den, 16 inçlik MacBook Pro modeli ise 28.999 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Donanım seçeneklerine göre fiyatlar 14 inçlik yeni MacBook Pro’da 66.399 TL’ye, 16 inçlik yeni MacBook Pro’da ise 68.599 TL’ye kadar çıkabiliyor. Üçüncü nesil AirPods’un Türkiye satış fiyatı ise 1.999 TL olarak belirlendi.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...