Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

Arya’nın “eski Cuma’lara” özlemi

Sanatçının ikinci teklisi ‘Old Friday’ piyasaya çıktı

  • MIXMAG TURKEY
  • 15 Mart 2021
Arya’nın “eski Cuma’lara” özlemi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

DJ/prodüktör Arya, ikinci teklisi olan “Old Friday” çalışmasını müzikseverlerin beğenisine sundu.

İlk prodüksiyon çalışmalarına yedi yıl önce psychedelic müzik türüne odaklanarak başlayan Arya, fetişist ve pornografik örnekler ışığında “İletişim Aracı Olarak Müzik ve Popüler Müzikte Kadın İmgesi Üretimi” başlıklı tezi ile iletişim fakültesinden mezun oldu.

2019 yılında İTÜ Müzik ve Tasarım Kulübü tarafından düzenlenen MTPK DJ'S Challenge'a kendi prodüksiyon setiyle katıldı ve finalistlerden biri olmaya hak kazandı. Aynı yıl Zorlu PSM’de düzenlenen finalde ilk canlı performansını sergiledi. Çanakkale ve İstanbul'da çeşitli elektronik müzik mekanlarında sahne alan Arya, müzik prodüksiyonu konusunda kendini geliştirmekten, performansı sırasında dans ederek insanların özgürleşmesine tanık olmaktan, müziği bir iletişim aracı olarak görmekten ve bunun müzikal birikiminde yarattığı etkiden hoşlandığını ve prodüksiyonlarını yaratırken duymak istediğine yaklaşmasının sanat yolculuğundaki birincil dürtüyü ifade ettiğini belirtiyor.

Yeni teklisi hakkında açıklamlarda bulunan Arya, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Eski Cuma günlerinde dans pistini yaktık. Hatırladın mı? Her şey kafamın içinde. Ne yaptığımı görmek için heyecanlı mısın? 'Old Friday', birbirine sarılmış geçitlerden oluşan bir şarkı. Eski Cuma günlerinde eve, ayrıldığımız yoldan geri dönmedik. Anadolu karayolunda, güneş gözlüklerim, yorgun ayak bileklerim ve kafamda dönen kick'ler. Dans pistini birlikte yakalım! Benimle gel, xoxo.”

Arya’nın Neu Gravity etiketiyle yayımlanan yeni teklisini aşağıda dinleyebilirsiniz.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...