Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Awakenings Festival rekorlara koştuğu 19. yılını geride bıraktı

Dünyanın en büyük açık hava festivali bu yıl 80 ülkeden 80.000 kişiyi ağırladı

  • Furkan Kılıçaslan
  • 12 Temmuz 2019
Awakenings Festival rekorlara koştuğu 19. yılını geride bıraktı

Birçok açık hava festivalinin bilet satışını arttırmak amacıyla izlediği çoklu müzik tarzı festival programlamasının aksine sadece tekno konseptiyle hayat bulan Awakenings Festival, 20. yılından önce rekorlara koştuğu 19. yılında harika bir festival deneyimini geride bıraktı.

100'den fazla sanatçının 9 sahnede performans sergilediği festival 80 ülkeden günlük 40 bin, toplamda 80 bin müzikseveri ağırladı. Açık ve güneşli bir hafta sonunda Amsterdam'ın hemen dışında Spaarnwoude'da benzersiz bir tekno şöleni vardı. Amelie Lens, Nina Kraviz, Charlotte de Witte, Kölsch, Maceo Plex, Adam Beyer gibi isimleri iki günde de dinleme fırsatı bulan 80 bin müziksever, bu isimlerin yanı sıra Richie Hawtin, Tale Of Us, Ben Klock ve diğer tekno duayenlerinin de setlerine tanıklık etti.

Awakenings, geçtiğimiz günlerde de Amsterdam Dance Event programını açıklamıştı. Tarihinde ilk kez Awakenings, Ekim ayındaki Amsterdam Dance Event'te (ADE) on gösteri düzenleyecek. Geçtiğimiz günlerde programının tamamını açıklayan Awakenings, 20 yıldan beri ev sahipliğini üstlenen tarihi Gashouder'in yanı sıra bu yıl Warehouse Elementenstraat'ta da etkinlikler düzenleyecek. ADE haftasında tüm tekno-spektrum yelpazesini sunan 85 uluslararası sanatçı ve canlı performans sanatçısı 120 saatin üzerinde tekno şölenine imza atacak.

Big Burn Istanbul'a özel hazırladığımız Spotify listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...