Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Baban’dan yeni kısaçalar: ‘Did You See My Cat’

Mike.D remiksi de içeren çalışma Habits Records’dan çıktı

  • MIXMAG TURKEY
  • 9 Haziran 2021
Baban’dan yeni kısaçalar: ‘Did You See My Cat’

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Minimal/techno prodüktörü Baban, İngiltere merkezli plak şirketi Habits Records’dan “Did You See My Cat” isimli yeni kısaçalar albüm çıkardı.

Meksikalı minimal müzik prodüktörü Mike.D’ye ait bir remiks de içeren çalışma, toplam dört parça içeriyor. 2019 yılında DJ’lik kariyerine adım atan Baban, 2020’de profesyonel olarak müzik prodüktörlüğüne başladı ve yoğun çalışmalarının ardından Temmuz 2020’de ilk teklisi “Enter the Void”u Nottingham merkezli Traza adlı plak şirketinden piyasaya çıkardı. Devamında “Nothing out Of the Ordinary”, “Work Like A Turk”, “Mistaken Identity”, “She Is Not Quite There Yet” ve “Self Destructive Mind” isimli çalışmalarıyla verimli bir 2020 yılını geride bıraktı.

Çalışmalarına bu yılın Ocak ayında da hız kesmeden devam eden Baban, “Buna Dimineata Constanta” adlı kısaçalarıyla yeni yıldaki ilk resmî çalışmasına imza attı. Ocak ayının son haftasında 6 Türk elektronik müzik prodüktörünün yer aldığı, İstanbul merkezli Put Out Records’un piyasaya sunduğu derleme albüme “Kiminogoto” ve “Rhodes” parçalarıyla albüme katkı sağladı. Mart ayına gelindiğinde “Bicylce Kick” adlı kısaçalarını Romanya’nın en prestijli plak şirketlerinden biri olan Zebra Records’dan çıkaran sanatçı, son olarak geçtiğimiz ay “This Is A Non Smoking Flight” isimli çalışmasını müzikseverlerin beğenisine sundu.

Baban, yeni kısaçalarıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Albümde kullandığım hipnotik sesler, esrarengiz synth’ler, jazzy piano sesleri, hareketli pad’ler, enerjik davullar ve groovy baslar ile dinleyicileri farklı bir hayal dünyasına götürmeyi amaçladım. Karantina günlerinin henüz başında başladığım bu EP, gece gündüz yoğun çalışmaların sonucu olarak ortaya çıktı. Şu ana kadar piyasaya çıkardığım 7 albüm arasından en güvendiğim EP bu oldu. Aynı zamanda Avrupa'dan da sevdiğim minimal prodüktörler tarafından şimdiden en çok desteklenen ve ilgi gören albümüm olarak göze çarpıyor.”

Baban’ın “Did You See My Cat” adını verdiği yeni kısaçalarındaki parçaları aşağıda dinleyebilirsiniz.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...