Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Beatport ödeme birimi olarak Bitcoin kabul eden ilk dijital müzik satış platformu olacak

Platform ayrıca NFT mecrasında yer alacak dünyanın ikinci derleme albümünü çıkaracak

  • MIXMAG TURKEY
  • 21 Nisan 2021
Beatport ödeme birimi olarak Bitcoin kabul eden ilk dijital müzik satış platformu olacak

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Beatport, Haziran ayından itibaren ödeme birimi olarak Bitcoin kabul edeceğini açıkladı. Platform böylece kripto para birimi kabul eden ilk büyük dijital müzik satış platformu olma unvanını kazanacak.

Söz konusu yeni adım için Crypto.com ile iş birliğine giden Beatport, ayrıca 23 Nisan’da aynı portal üzerinden çeşitli sanatçıların yeni müzik çalışmalarından oluşan dünyanın ikinci görsel-işitsel NFT dans müziği derleme albümünü satışa çıkaracak.

Music for Future Dance Floors” isimli derlemedeki yapımlar arasında Sasha, Charlotte de Witte, Boys Noize ve Pan-Pot gibi sanatçıların çalışmaları, Nic Fanciulli ve Alec Monopoly’nin Sold As Seen mahlası altında ortak çalışması ve Sama’ Abdulhadi’den bonus bir parça yer alıyor. Albümde Alignment, Third Son, Anna Lann ve Risa Taniguchi gibi yükselmekte olan bir dizi sanatçının da parçaları bulunuyor. Derlemenin görsel kreatifleri ise Berlin'de çalışmalarını sürdüren sanatçı Leif Podhajsky'ye ait.

Beatport’un partneri Crypto.com, bir süre önce sanatçıların özgün dijital kreatiflerini satışa sunup kripto dünyasındaki yeni kitlelere ulaşabilecekleri kendi NFT mecrasını oluşturmuştu. Dünyanın yeni müzik çalışmalarından oluşan ve çeşitli sanatçıların katkı sağladığı ilk görsel-işitsel NFT dans müziği derleme albümü “The Void”, Mart ayının sonlarında İstanbul merkezli plak şirketi Future Forward Music tarafından yayımlanmıştı.

Beatport’un “Music for Future Dance Floors” isimli NFT derleme albümüne erişmek için tıklayın.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...