Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Berghain’ın sanatçı ajansı Ostgut Booking kapanıyor

Sedef Adasï, bu yıl kulüp bünyesindeki sanatçı ajansına katılan isimlerden biri olmuştu

  • MIXMAG TURKEY
  • 6 Ekim 2022
Berghain’ın sanatçı ajansı Ostgut Booking kapanıyor

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Berghain bünyesindeki sanatçı ajansı Ostgut Booking kapanıyor.

Resident Advisor'ın ulaştığı bilgilere göre, ajans bu yılın sonunda kapanarak halihazırda çalışan sekiz personelini işten çıkaracak. Ben Klock, Marcel Dettmann, Steffi ve Answer Code Request dahil olmak üzere ajans bünyesindeki 28 sanatçının temsiliyet durumunun ne olacağı henüz netlik kazanmış değil. Çalışmalarını Almanya’da sürdüren Türk asıllı DJ/prodüktör Sedef Adasï; Naty Seres, JakoJako, Lakuti ve Fadi Mohem’le birlikte bu yıl Ostgut Booking kadrosuna katılan sanatçılardan biri olmuştu.

Aralık 2021'de plak şirketi Ostgut Ton'un kapanışının ardından ajans, Berghain bünyesinde faaliyetine son verecek en son departman oldu. 16 yıl boyunca dans müziği sahnesinde etki yaratan projeleri müzikseverlere sunan Ostgut Ton, miks serileri ve ilgi gören albüm ve derlemeleri ile küresel çapta ilgiyle takip edilen plak şirketlerinden biri konumuna ulaşmıştı. Plak şirketinin çıkardığı son katalog, 16. yıl dönümü kutlamaları kapsamında geçen yıl sonu çıkan “Fünfzehn + 1” derlemesi olmuştu.

Mart 2020'de kapandıktan sonra, Berghain 2021 yazında yeniden açılmadan önce bir yıldan fazla kapalı kalmıştı. Ekim 2021'de kulüp geçici olarak açılsa da, koronavirüs vakalarındaki beklenmedik yükseliş dalgasının ardından yıl sonuna kadar tekrar kapılarını kapatmıştı.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...