Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Berlin’de kulüpler 4 Mart’ta açılıyor

Müzik tutkunları yaklaşık iki yıldır kapalı olan Berlin kulüplerindeki dans pistlerini doldurup taşırmak için gün sayıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 23 Şubat 2022
Berlin’de kulüpler 4 Mart’ta açılıyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Berlin Senatosu, kentteki gece kulüplerinin 4 Mart’tan itibaren açılabileceğini duyurdu.

Senato son olarak Aralık 2021’de kulüplerde dans etmeyi yasaklamış ve bu karar çoğu mekânın geçici süreyle kapılarını kapatmasıyla sonuçlanmıştı. 8 Aralık 2021’de yürülüğe giren karar geçtiğimiz hafta federal düzeyde tekrar ele alındı ve 22 Şubat Salı günü hafifletilmiş tedbirlerle kulüplerin rutin işleyişlerine tekrar devam etmeleri yönünde revize edildi.

4 Mart Cuma günü herhangi bir saat kısıtlaması olmadan kapılarını ziyaretçilere tekrar açmaya başlayacak kulüplerde maske ve sosyal mesafe zorunluluğu bulunmayacak ve dans etmek serbest olacak. Almanya’da koronavirüs tedbirleri arasında yer alan 2G+ prosedürü kapsamında girişlerde katılımcılardan koronavirüsü atlatmış ya da aşılarını tamamlamış olmaları şartı aranırken ayrıca negatif test sonucu da istenecek.

Haberin ardından aralarında Club OST, Panke, Hoppetosse ve Funkhaus’un da olduğu bir dizi kulüp şimdiden açılış partilerini duyurdu. Açılma için uzun süredir mücadele veren Berlin Kulüp Komisyonu’ndan Lutz Leichsenring, gelişmeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Senato, kulüplerin içinde ekstra zorunlu hijyen tedbirleri dayatmasında bulunmayarak önerilerimize kulak verdi” şeklinde konuştu. Berlin Senatosu’na bağlı Kültür ve Avrupa Departmanı ise, söz konusu geçici koruma tedbirlerine gösterilen sabır ve kentteki kulüplerin güven içinde açılmalarına sağlanan katkı için kamuoyuna teşekkür etti.

‘Dünyanın Ritmi: Berlin’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...