Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Bilim insanları deniztaraklarının “disko” ışıklarına ilgili olduğunu keşfetti

Keşif, denizcilikte çığır açan türden

  • MELİS ÖZEK
  • 20 Mayıs 2022
Bilim insanları deniztaraklarının “disko” ışıklarına ilgili olduğunu keşfetti

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İngiltere’de bilim insanları ve balıkçılar tarafından deniztaraklarının "disko" ışıklarına ilgili olduğu keşfedildi. Tesadüfen yapılan keşif, deniz taraklarının “disko” ışıklarından büyülendiği yönünde.

Deniztaraklarını toplamak için LED ışıklardan yararlanan uzmanlar, teknik için "deniztarağı diskosu” terimini kullanıyor.

Toplam 200 göze sahip bu canlılar LED’lere karşı hassas olup, ışığa yönelebiliyor. Var olan kabuk toplama teknikleri deniz yataklarını olumsuz etkilerken, bu teknikle deniz yataklarına verilen zararın da daha az olduğu öne sürülüyor.

Bir Totnes şirketi olan Fishtek, deniztaraklarını anlamak üzere balıkçı Jon Ashworth’ten balık ağlarında ışık kullanmasını istiyor.

Ashworth, “Yılda toplam 35.000 balık ağı bırakırım. Yılda toplam toplanan deniztarakları da beşi geçmez. Işık kullanarak bıraktığımız ağlardan üç dört gün sonra 15 deniztarağı topladık” diyor.

ITV News’la konuşan Fishtek Bilim ve Alım Başkanı Dr. Ron Enever, keşfin “ömür boyu bir kez yaşanır” nitelikte olduğunu dile getirdi. Açıklamalarına Enever, “Ağları çekip, taraklarla karşılaşmamız üzerine birkaç gece uyuyamadım. Heyecan verici anlardı” ifadelerini de ekledi.

Komutan Logar'ın hologram dans makinesi için birebir parçalardan oluşan çalma listemizi dinleyin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...