Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Biyologdan müzik albümüne özel mikroorganizmalı plak

Dört yapımlık özgün albüm, plak sürümünün yanı sıra tüm dijital platformlarda erişilebilir durumda

  • MIXMAG TURKEY
  • 29 Ağustos 2022
Biyologdan müzik albümüne özel mikroorganizmalı plak

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Bilim adamı ve müzik prodüktörü Mikael Hwang, nam-ı diğer Psients, maya hücrelerinin eşlik ettiği albümünü çıkarttı. 'Signal', bir ilk olma özelliği taşıyor.

Mikroorganizmaları yetiştirmek için laboratuvarlarda kullanılan tekniklerden ilham alan Hwang için 'Signal', sanatçının elektronik müziğe karşı beslediği hislere tablo.

Hibritleştirilmiş petri kabı ve kayıt düzenine, 2022 Güney Kore Paradise Art Lab Festivali'nde öne çıkan bir sergi de dahil. Hücre titreşimlerinden ses üreten malzeme ise merak sorusu.

Çalışmanın arkasında sınırsız neden olduğunu dile getiren Hwang; tür ve malzeme kapsamını genişleterek, canlı sistemlerle etkileşim kurma şansını da olgunlaştırmış oldu. Prodüktör, maya organizmalarının sese aracı olduğunu da iddia etti.

Art Syle dergisine açıklamalarda bulunan Hwang, "Kulüpler, insanların müziği hissedebilmelerine ve dans edebilmelerine neden. Elektronik müzik kültürüne duyduğum sevgi, tam da burada filizlendi" ifadelerini kullandı.

"Benim içinse amaç, sesleri bambaşka sergilere dönüştürmek. Kulüp alanlarının aksine insanların evrenin sesine kulak verecekleri, düşünebilecekleri bir alan tanımak" sözlerini de ekliyor biyolog.

Mikroorganizmalara ait sesler 33'lük plaklara aktarılmış, 6 mm'lik kapaklarda organizma barındırabilecek şekilde yeniden tasarlanmış. Geleneksel plakların aksine, SplinePro üretimli eşsiz bir albüm.

Hedefi araştırmalarını sürdürmek olan Hwang, müziğin biyolojik bir geleceği olduğuna inanıyor.

'Signal' çalışmasındaki parçaları aşağıda dinleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...