Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Daft Punk, Gorillaz ve Aphex Twin’in albüm kapakları LEGO ile yeniden yaratıldı

Hobiyle başlayan uğraşı dünya çapında yankı uyandıran bir etki yarattı

  • MIXMAG TURKEY
  • 4 Ekim 2021
Daft Punk, Gorillaz ve Aphex Twin’in albüm kapakları LEGO ile yeniden yaratıldı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Meşhur müzik albümlerinin kapak görselleri LEGO ile tekrar tasarlandı.

Etkileyici bir görsellik sunan tasarımlar, LEGO sanatçısı Adnan Lotia’nın elinden çıktı. Aphex Twin, Daft Punk, deadmau5, ve The Prodigy gibi elektronik müzik sanatçılarının albümlerine ait kapaklar da Lotia’nın tasarımları arasında kendine yer buldu.

Sanatçı, asıl kullandığı temel malzeme bildiğimiz LEGO blokları olsa da bir süredir dijital LEGO tasarımına merak sarmasıyla ve BrickLink Studio yazılımı kullanarak yaptığı tasarımlarını Instagram’da paylaşmasıyla tanınıyor.

Lotia, Loudwire’e verdiği röportajda BrickLink Studio kullanarak LEGO dünyasının dijital tarafını deneyimlemeye başladığını ve bunun LEGO sanatçılarına büyük oranda kreatif özgürlük sunduğunu söyledi.

Aşağı yukarı altı aydır projeyle ilgilenen sanatçı, Tupac’ın “All Eyez On Me”, deadmau5’un “Random Album Title” ve Sade’in “Diamond Life” gibi birçok albümünün dijitalize de olsa LEGO dokusu ile replikasını yaptı.

Verdiği robotbilim derleri esnasında bu hobiyi edindiğini, müziğe olan tutkusunun, özellikle 80’lerin pop yıldızlarına duyduğu hayranlığın ve lise yıllarında bir grunge müzik grubunda enstrüman çalmış olmasının tasarımlara başlamasında çok etkili olduğunu aktaran Lotia, “Üniversite yıllarımda elektronik müzik ve R&B'ye ilgi duymaya başladım, sonrasına müzik zevkim progressive rock'a yöneldi ve son dönemde 70’lerin disco ve funk albümlerinden keyif almaya başladığımı fark ettim. Müzik türleri arasında farklı tatlar almayı çok severim çünkü hoşlanmadığım müzik türü yok denecek kadar azdır” ifadelerini kullandı.

Adnan Lotia’nın tasarımlarını incelemek için Instagram profilini ziyaret edin.

[Kaynak: Loudwire]

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...