Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Düsseldorf’ta elektronik müzik sergisi açıldı

Electro: From Kraftwerk To Techno sergisi Kunstpalast Müzesi’nde açıldı

  • MIXMAG TURKEY
  • 28 Ocak 2022
Düsseldorf’ta elektronik müzik sergisi açıldı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Kunstpalast Müzesi’nde yeni bir elektronik müzik sergisi ziyarete açıldı.

Elektronik müzik tarihinin önde gelen dönemlerine ışık tutarak günümüze taşıyan niteliğiyle göz dolduran Electro: From Kraftwerk To Techno sergisi, 15 Mayıs’a kadar açık olacak.

Çağdaş elektronik seslerin üretilmesinde yapay zekadan yararlanılan ve geçmişi 20’nci yüzyılın başlarına kadar uzanan başlıca enstrümanların gösterildiği sergide Kraftwerk, Detroit techno, Chicago house, hip-hop ve 1990’lı yılların rave kültüründen öğeler yer alıyor. 500’den fazla görsel, işitsel ve interaktif enstalasyona yer verilen Electro: From Kraftwerk To Techno sergisinde enstrümanların yanı sıra alanın yaratıcı figürlerini öne çıkarıcı konumlandırmalar ve özel yapım ses üretici cihazlar da ziyaretçileri bekliyor.

Kraftwerk’in multimedya performanslarının sahne düzeninde gösteriminin yanı sıra Jean-Michel Jarre, Daft Punk, Laurent Garnier ve Mouse On Mars, sergide öne çıkarılan başlıca sanatçılardan yalnızca birkaçı.

Ayrıca müzenin internet sayfasında her hafta ücretsiz erişime açılan Digital Electro konuşmaları da elektronik müzik tutkunlarına sunuluyor. Müzik prodüksiyonu, bu müzik türünün erken dönem dinleyici kitlesinin yapısı, etkin konumdaki sanatçılardan öne çıkanlar ve dans müziğinin yıllar içindeki devinimi, bu konuşmaların konusunu oluşturuyor.

Aslen Paris Müzik Müzesi tarafından tasarlanan projenin Düsseldorf ayağı, Kraftwerk üyelerinden Ralf Hütter ile yakın temas halinde hayata geçirildi.

Sergi hakkında daha fazla detaya ulaşmak için internet sayfasına göz gezdirebilir, tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...