Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Frankfurt’ta modern elektronik müzik müzesi açılıyor

Açılışı uzun süre ertelenen müze Sven Väth sergisiyle kapılarını açacak

  • MIXMAG TURKEY
  • 20 Aralık 2021
Frankfurt’ta modern elektronik müzik müzesi açılıyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Açılışı uzun zamandır beklenen Frankfurt Modern Elektronik Müzik Müzesi’nin (MOMEM) Nisan 2022’de kapılarını ziyaretçilere açacağı duyuruldu.

Müzenin açılış gününde Sven Väth sergisi düzenlenecek ve sergide başarılı techno DJ’inin kişisel sanat ve müzik arşivinden özel bir koleksiyon görücüye çıkacak. Sven Väth—It's Simple To Tell What Saved Us From Hell başlıklı serginin kürasyonu, Väth’in yakın arkadaşlarından biri olan heykeltıraş Tobias Rehberger tarafından yapılıyor.

Müzenin açılışı, ilk duyurulduğu 2015 yılından bu yana hem gerekli fonun vaktinde bulunamaması hem de müzeyi konumlandırmak için en iyi yere karar verilmesi konusunda yaşanan gecikme nedeniyle ertelenmişti. O yıllarda alanında bir ilk olacağı projeksiyonuyla duyurulan müze, yaşanan ertelemeler nedeniyle söz konusu ‘ilk olma’ hedefini gerçekleştiremedi. Zira bu yıl ekim ayında Amsterdam’da Our House müzesi, “elektronik müzik kültürünün modern müzesi” mottosuyla açılarak zamanlama açısından Frankfurt'taki müzenin önüne geçmiş oldu.

Frankfurt Modern Elektronik Müzik Müzesi; performans, enstelasyon ve interaktif sergi kurgulamaları için tasarlanan yedi farklı alanda elektronik müziğin sanat, moda ve teknoloji üzerindeki etkilerini gözler önüne seren programlarıyla öne çıkmayı hedefliyor. Müzenin hayata geçirilmesi fikrini ortaya ilk atan kişi ise, Frankfurt’ta 1984 ve 2000 yılları arasında gerçekleşen haftalık techno partisi Technoclub’ın kurucusu Andreas Tomalla.

Müze hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için bu sayfayı ziyaret edin.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...