Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Elektronik müziğin tarihi ve mirası çevrim içi sergide: ‘Music, Makers & Machines’

Çevrim içi sergiyi gezmek ücretsiz

  • MIXMAG TURKEY
  • 22 Mart 2021
Elektronik müziğin tarihi ve mirası çevrim içi sergide: ‘Music, Makers & Machines’

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Elektronik müziğin tarihine ışık tutarak zaman içinde oluşan mirasını tanıtmayı amaçlayan ‘Music, Makers & Machines’ isimli bir çevrim içi sergi oluşturuldu.

Artırılmış gerçeklikten yararlanılarak hazırlanan ‘Music, Makers & Machines’, 13 binin üzerinde arşivlik fotoğraf ve video, 200 çevrim içi sergi, 360 derece turlar ve üç boyutlu görsellerle birbirinden çeşitli içerikleri bünyesinde barındırıyor. Sergi içeriğini çevrim içi öğrenme pratiğine dönüştürmek isteyen öğrenciler ve okullar için bir ders planı da ayrıca mevcut.

Grime türünün Birleşik Krallık’taki yolculuğunu aktaran “How Grime Took Over the UK”, elektronik müziğin siyah mucitlerini mercek altına alan “Blacktronika”, fotoğraf sanatçısı Georgina Cook tarafından hazırlanan ve dubstep türünün tarihine bir bakış açısı sunan “A Brief History of Early Dubstep” ve müze arşivlerinde de yer bulan ikonik rave afişlerinden özel seçkiler, sergi içerikleri arasında en çok dikkat çekenler arasında.

Ayrıca, ikonik müzik yapım ekipmanlarını, dünyanın farklı bölgelerinde rave kültürünü şekillendiren şehirleri ve rave toplulukları içinden kişisel hikâyeleri sanal olarak keşfedebileceğiniz kurgulamalar da düşünülmüş.

‘Music, Makers & Machines’ çevrim içi belgesel içeriklerine bu bağlantıdan ya da Google’ın sanat ve kültür uygulamasının (Google Arts & Culture) iOS ve Android sürümleri üzerinden ulaşabilirsiniz.

‘Dünyanın Ritmi: New York’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...