Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Enes Çakır bu yılki ilk projesini paylaştı: ‘Faces’

Musumeci’nin remiksiyle katkı sağladığı proje, Enes Çakır, Carlos Barbero ve Aquarius Heaven iş birliğiyle hazırlandı

  • MIXMAG TURKEY
  • 21 Mart 2022
Enes Çakır bu yılki ilk projesini paylaştı: ‘Faces’

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren DJ/prodüktör Enes Çakır, bu yılki ilk projesini müzikseverlerle paylaştı.

“Faces” isimli tekli, prodüksiyonda Enes Çakır ile birlikte Panamalı sanatçı Carlos Barbero imzası taşıyor. Çalışmanın orijinal düzenlemesine ayrıca çalışmalarını Berlin'de sürdüren Karayipli vokalist Aquarius Heaven katkı sundu. Projede remiksiyle karşımıza çıkan isim ise, 1980’li yılların sonundan beri sektöre ismini kabul ettirmiş önemli figürlerden biri olan İtalyan prodüktör Musumeci.

Agresif altyapı elementleri ile mekanik yürüyüşlerin dinamik synth arpejleri ve dikkat çekici vokal eklentileriyle bütünleştiği “Faces”, Berlin merkezli plak şirketi Cacao Records’dan çıktı.

2012 yılından bu yana DJ’lik kariyerini sürdüren Enes Çakır, geçtiğimiz yıl mart ayında ilk parçası “Wake Up”ı Selador etiketiyle çıkardıktan hemen sonra Stil vor Talent kurucusu Oliver Koletzki’nin her sene kürasyonunu yaptığı Schneeweiss derleme albümünde yer alan “Faces” parçasının Kallerkind remiksiyle hızlı bir çıkış yakaladı. Çalışmanın orijinal düzenlemesi, bu derlemedeki Kallerkind versiyonunun çıkışından yaklaşık bir yıl sonra ilk kez müzik tutkunlarıyla paylaşılmış oldu.

Çalışmalarına African house ve melodic techno türevleri ile devam eden ve geçtiğimiz yıllarda kurduğu Dawgs Musik plak şirketiyle devam eden Enes Çakır; Kowalski, Romantica Stuttgart, Dusk Alaçatı, Flamme, Sommer Klein gibi pek çok mekanda James Zabiela, Timo Maas, Dave Seaman, Karmon, Sébastien Léger ve Kellerkind gibi önde gelen figürlerle aynı sahneyi paylaşma fırsatı yakaladı.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...