Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Ethereum geliştiricileri Paris yeraltı mezarlığında illegal parti düzenledi

Paris katakompunda 6 milyon kişinin iskeletinin yer aldığı belirtiliyor

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: TOMMIE HANSEN
  • 23 Temmuz 2022
Ethereum geliştiricileri Paris yeraltı mezarlığında illegal parti düzenledi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Kripto paradaki 2 trilyon dolarlık yıkıcı çöküşün gerçekleştiği günlerden geçerken, 100 kripto fanatiği Paris’te 6 milyon kişinin iskeletlerinin bulunduğu katakompta (yeraltı mezarlığı) izinsiz düzenlenen techno partisine katıldı.

Bu haftanın başlarında, Ethereum Topluluk Konferansı Paris'te gerçekleşti, yani kripto parayla ilgilenen yüzlerce kişi, endüstriyi tartışmak için 19-21 Temmuz arasında Fransız başkentine akın etti.

Paris yeraltı mezarlığına inen rave tutkunları, sabaha karşı 04:00’a kadar katakompta techno deneyimini yaşadı. Planları “hiçbir iz bırakmamak” ve gün doğana kadar oradan çıkmaktı.

Katılımcılarla etkinlik hakkında konuşan CNBC'ye göre, kalabalık rastgele bir araya gelen gruplardan oluştu. Gruplara, Telegram aracılığıyla buluşma noktaları iletildi ve iskeletlerin bulunduğu labirent benzeri rota boyunca partinin gerçekleştiği yere ulaşmaları sağlandı.

Bir katılımcı, yürüyüş sırasında yer yer diz üstüne çıkan seviyedeki sulardan geçmek, eski tren raylarını izlemek, bir çitin altında sürünmek, deliklerden manevra yapmak ve hatta kaya tırmanışı yapmak zorunda kaldıklarını iddia ediyor. Bir başka katılımcının fitness takip uygulamasına göreyse, yeraltında yaklaşık 7.5 km yol kat edildi. Katılımcılar varmaları gereken noktaya geldiğinde neon ışıkları, sahnede bir DJ ve önünde dans pisti ile karşılaştı.

Kripto fanatiklerinin katakomp partisinde iyi vakit geçirdiği bildirildi, yaşanan tek dezavantajı nereden ayrılacaklarını düşünmekti. Başka bir kişi, “İnsanlar bir noktadan sonra 'Eee, ben nereden çıkacağım?' diye düşünmeye başladı” dedi.

Paris’teki yeraltı mezarları, 19’uncu yüzyılın başlarından beri halka açık. Yeraltı mezarları, yaklaşık altı milyon Parislinin iskeletleriyle dolu birkaç tünel ve yürüyüş yolundan oluşuyor. Halihazırda, gün boyunca katılan ziyaretçiler için hala koronavirüs tedbir protokolleri yürürlükte.

Bu sıra dışı ve ülke mevzuatına göre yasal olmayan partiye vesile olan Ethereum Topluluk Konferansı ise Avrupa merkezli en büyük Ethereum zirvesi. Söz konusu kripto para birimi, son birkaç ay içinde sert çöküş yaşadı - Ether (Ethereum blok zincirinde en yaygın kullanılan kripto para birimi), Kasım 2021'deki 4.800 doları gören seviyesinden sonra 1.600 dolara kadar düşmüştü.

#Yeraltı çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...