Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Finlandiya başbakanı COVID-19 temaslı olmasına rağmen gece kulübüne gittiği için özür diledi

Başbakan, testi pozitif çıkan dışişleri bakanı ile temaslı olduktan sonra sabaha karşı 4 sularına kadar kulüpte kaldı

  • MIXMAG TURKEY
  • 8 Aralık 2021
Finlandiya başbakanı COVID-19 temaslı olmasına rağmen gece kulübüne gittiği için özür diledi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Finlandiya başbakanı Sanna Marin, COVID-19 temaslı olmasına rağmen gece kulübüne gittiği için özür diledi.

Geçen hafta sonu Helsinki’de bir gece kulübüne giden Finlandiya liderinin birkaç saat öncesinde koronavirüs testi pozitif çıkan kabine üyesi ve aynı zamanda dışişleri bakanı olan Pekka Haavisto ile aynı ortamda bulunarak temaslı olduğu belirtildi.

Yerel magazin haberleri yayımlayan Seiska dergisinin fotoğraflar eşliğinde aktardığına göre gece kulübü Butchers’a giden Marin, sabaha karşı 04:00’a kadar kulüpte kaldı.

Başbakan, aşıları tamamlanmış olduğu için ilk başta sosyal izolasyona girmesini gerektirecek bir durum olmadığı yönünde bilgilendirildiğini, daha sonra ise kendisine belli bir süre sosyal izolasyonda kalmasını bildiren bir telefon mesajı gönderildiğini ancak mesajın evde bıraktığı iş telefonuna yollandığı için uyarıyı fark etmediğini söyledi.

Sosyal Demokrat Parti lideri 36 yaşındaki siyasetçi, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Kendimi izole etmem gerektiğine yönelik yapılan bildirimi fark etmediğim için gerçekten üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Ülkede uygulanan yasal prosedürlere göre aşıları tamamlanan kimselerin COVID-19 testi pozitif çıkan insanlarla temaslı oldukları zaman sosyal izolasyona girmesi gerekmiyor, ancak kendi test sonuçları belli olana kadar kamusal alanda ve sosyal etkileşimin yoğun olduğu yerlerde bulunmamaları tavsiye ediliyor.

Başbakan, pozitif biri ile temaslı olduğunu bildiği halde test yaptırmadığı için eleştiri oklarının hedefinde. Ulusal Koalisyon Partisi üyesi parlamenter Nia Laiho, bu nedenle başbakanı “sorumsuzlukla” suçlayanlardan sadece biri.

Marin, mesajı gördükten hemen sonra ertesi gün test olduğunu ve sonucun negatif çıktığını da ayrıca belirtti.

Pandeminin dünya çapında yol açtığı büyük krizlere rağmen Finlandiya diğer ülkelerle karşılaştırıldığında pandemiyi düşük rakamsal istatistiklerle atlatıyor. Pandemi başlangıcından bu yana toplam vaka sayısının yaklaşık 197.500 olduğu ülkede toplam ölü sayısı bugün itibarıyla 1.395.

[Kaynak: BBC]

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...