Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

İspanya’daki 5.000 kişilik test konserinde enfeksiyon yayılım riskine rastlanmadı

Barcelona’da 5.000 kişinin katıldığı pilot konser 27 Mart’ta gerçekleşmişti

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: REUTERS
  • 27 Nisan 2021
İspanya’daki 5.000 kişilik test konserinde enfeksiyon yayılım riskine rastlanmadı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

27 Mart Cumartesi günü Barcelona’daki Palau Sant Jordi spor salonunda sosyal mesafe kısıtlamalarının olmadığı 5.000 kişilik pilot konser sırasında toplanan bulgularda enfeksiyon yayılım riskine rastlanmadı.

Araştırmacılar, pilot etkinlik sonrasındaki 14 gün içinde konsere katılanlardan yalnızca 6’sının testinin pozitif çıktığını, söz konusu 6 kişiden 4’ünün de virüse konserden sonra başka bir yerde yakalandığını saptadı. Pilot konseri gözetleyen sağlık kurulunda yer alan bulaşıcı hastalık uzmanı Josep Maria Llibre, elde edilen bulguları paylaştığı konferanstaki konuşmasında konser katılımcıları arasındaki söz konusu bulaşı oranının, Barcelona genelinde aynı yaş grubundaki insanlar arasındaki bulaşı oranının yarısı olduğunu, virüs kapmayı etkinlikle ilişkilendirebilecek hiçbir veriye rastlanmadığını belirtti.

AIDS ve Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele Vakfı (FLSIDA) tarafından gözetimi yapılan ve yetkili makamların resmi izniyle gerçekleşen konserde tüm katılımcılardan etkinlik gününe ait negatif koronavirüs test sonucu istendi ve mekan girişinde de ayrı bir antijen testi daha uygulandı. Tek güvenlik tedbiri, organizatörlerin dağıttığı yüksek kalitedeki maskelerin takılması zorunluluğuydu; bu sayede konser takipçilerinin sosyal mesafe olmaksızın rahatça birbirine karışabileceği ortamın yaratılması amaçlandı. Yalnızca belirlenmiş özel alanlarda yemek yeme ve içecek içme esnasında maske çıkarılmasına izin verildi.

İspanyol rock grubu Love of Lesbians’ın sahne aldığı etkinlik, pandemi başlangıcından bu yana Avrupa’da gerçekleşen en yüksek katılımlı test etkinliklerinden biri oldu. 1.300 kişinin katıldığı benzer bir test etkinliği, yine Mart ayında Hollanda’da yapılmıştı. Ayrıca, Aralık 2020’de Barcelona’daki gece kulübü Sala Apolo’da 463 kişinin katılımıyla bir pilot konser daha düzenlemiş ve söz konusu pilot konser sonrası yapılan tetkiklerde de herhangi bir enfeksiyon vakasına rastlanmamıştı.

[Kaynak: BBC]

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...