Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Gece yarısı müzik yasağının saatleri yeniden belirlenerek 01:00'a uzatıldı

Yanlış okumadınız, sadece bir saat uzatıldı

  • MIXMAG TURKEY
  • 10 Mayıs 2022
Gece yarısı müzik yasağının saatleri yeniden belirlenerek 01:00'a uzatıldı

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Türkiye’de pandemiyle mücadele kapsamında 21 Haziran 2021’den bu yana süren gece yarısı müzik yasaklarının saatlerinde düzenlemeye gidildi. Yaklaşan yaz mevsimi ve beraberindeki turizm hareketliliğine bağlı olarak mevcut uygulamanın değiştirilmesine dair talepler, İçişleri Bakanlığının yanı sıra Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca birlikte değerlendirildi ve müzik yayın saati gece 01:00’a kadar uzatıldı.

İçişleri Bakanlığı'nca il valiliklerine gönderilen genelge ile müzik yayınına dair usul ve esaslarda yeni düzenlemeye gidildi. Düzenlemede, 7 Ocak 2022'de yürürlüğe giren Gürültü Yönetmeliği'ndeki "hassas alanlar" tanımlamalarına yeniden yer verilmesi dikkat çekti.

Bugüne kadarki uygulamaya atıf yapılarak; yönetmelikte konut, hastane, çocuk ve yaşlı bakımevleri, yatılı eğitim kurumları ve öğrenci yurtlarını kapsayan “çok hassas” kullanım alanlarındaki eğlence yerlerinin açık veya yarı açık bölümlerinde günün hiçbir vaktinde müzik yayını yapılmasının mümkün olmadığı, idarî ve ticaret binaları, çocuk bahçeleri, oyun alanları ve spor tesislerini içeren “az hassas” kullanım alanlarında müzik yayını yapılan mekanların açık veya yarı açık bölümlerinde 00:00 - 07:00 saatleri arasında müzik yayını yapılamadığı, hassas olmayan alanlardaki eğlence yerlerinin açık veya kapalı bölümleri ile çok hassas ya da az hassas kullanım alanlarındaki eğlence yerlerinin kapalı bölümlerinde ise; canlı müzik izni alınmak ve desibel sınırlarına uyulmak kaydıyla belirlenen saat sınırları içerisinde müzik yayını yapılabildiği hatırlatılan genelgede yer verilen yeni kararlar uyarınca, müziğin sona erme vakti ilgili mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla bir saat uzatılarak 01:00’a çekildi.

7 Ocak 2022'de yürürlüğe giren Gürültü Yönetmeliği'nde kapsamı net biçimde ortaya konmayan “hassas alanlara yakınlık” söylemine, bugünkü genelgede yine açıklık getirilmedi ve ucu açık kalmaya devam etti.

Bunun yanında, İçişleri Bakanlığı'nın 27 Nisan 2022 tarihli maske kullanımıyla ilgili genelgesinde, toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarının kapalı alanlarında günlük vaka sayısı 1.000’in altına düşene kadar maske kullanma zorunluluğunun devamına karar verilmişti. Yalnızca bir saatlik uzatma ve “hassas alanlara yakınlık” söylemindeki süregelen belirsizlik kuşkusuz beklentilerin hâlen altında ancak şimdi gözler günlük vaka sayısı 1.000’in altına düştüğünde müzik yasaklarıyla ilgili verilecek yeni kararlarda.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...